Vi (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2020-07-16
Förlag
Modernista
Översättare
Sven Vallmark
Originaltitel
My
SAB
Hce
ISBN
9789178934478
Vi (storpocket)

Vi

Storpocket Svenska, 2020-07-16
99
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»En av världslitteraturens främsta dystopier.« | Svenska Dagbladet

»Vi är en av nittonhundratalets stora romaner.« | Irving Howe

Jevgenij Zamjatins Vi [1924] var den första moderna dystopiska romanen - den direkta förebilden till både Aldous Huxleys Du sköna nya värld och George Orwells 1984.
Boken utspelar sig i en totalövervakad stat innanför glas. En profetisk satir över Stalins Sovjet, där boken förbjöds. Men Zamjatins dystopiska visioner av en framtida övervakningens diktatur tog lika mycket intryck av väst: den första versionen av boken skrevs i England under första världskriget.
Vår tids registrering av allt privatliv har gjort denna ryska klassiker kusligt aktuell. Här i översättning av Sven Vallmark och med ett nyskrivet förord av författaren och översättaren Nils Håkanson.

 

JEVGENIJ ZAMJATIN [1884 -1937] var en rysk prosaförfattare, dramatiker, skeppsbyggnadsingenjör och revolutionär. Romanen Vi [, 1924] var det första ryska verk som förbjöds av den sovjetiska censuren.

»Zamjatins intuitiva känsla för den irrationella sidan av totalitarismen - mänskliga offer, grymheten som självändamål - gör Vi överlägsen Huxleys Du sköna nya värld.« | George Orwell

»En lysande roman. Liknar inget annat.« | The Times

»Fantastisk.« | New York Times

»En av de bästa!« | New York Review of Books
Visa hela texten

Bloggat om Vi