Radikalt lagom : så lever du långt och lyckligt utan att träna, banta och stressa dig till döds (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2021-12-02
Förlag
Volante
Dimensioner
222 x 146 x 20 mm
Vikt
448 g
SAB
Vna
ISBN
9789179651121
Radikalt lagom : så lever du långt och lyckligt utan att träna, banta och stressa dig till döds (inbunden)

Radikalt lagom : så lever du långt och lyckligt utan att träna, banta och stressa dig till döds

(21 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-12-02
189 219 Du sparar 30 kr!
 • Finns i lager!Kommer snart. Förboka gärna.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Bli lycklig, bli radikalt lagom.

Du har förstås hört hur viktigt det är att träna varje dag. Du har också hört att du kan springa från din ångest liksom att träning är en gratis och biverkningsfri medicin. Om du vill hålla dig riktigt frisk ska du dessutom äta rikliga mängder vitaminer, fibrer och frukt.

Det här är vedertagna sanningar som gör sig påminda i form gnagande stress så fort vi tar en fika eller väljer bussen över cykeln.

På jobbet möts vi av en maratonlöpande vd, kollegor som tävlar om vem som bäst förhåller sig till den senaste extremdieten och en HR-avdelning som inte bara har infört obligatoriska yogapass, utan också tvingar i väg dig på föreläsningar med hälsogurus vars främsta expertis tycks vara att ge dig dåligt samvete för din livsstil.

Det finns bara ett problem de gamla sanningarna är inga sanningar och många av hälsoprofeterna har fel. Faktum är att många av hälsoråden vi matas med har motbevisats av vetenskapen. Inte nog med det, somliga av våra vanligaste hälsotrender kan vara rent skadliga för din hälsa.

Hur kommer det sig då att så många osanningar har överlevt tidens tand? Hur hamnade hälsotrenderna så snett och vad är egentligen den bästa metoden om du vill leva ett hälsosamt liv?

Det och mycket mer får du få lära dig i boken Radikalt lagom där professor Fredrik Nyström synar våra mest vedertagna hälsosanningar med hjälp av humor, värme och de senaste forskningsresultaten.

Du kommer snart förstå att vägen till ett hälsosammare liv handlar om att leva gott, snarare än att banta och träna sig till döds. Allting handlar slutligen om det svenskaste vi har att vara lagom.

Det handlar om att leva ett balanserat liv med lagom mycket mat, lagom mycket träning och lagom mycket vin.

Låter det radikalt? Kanske, men det är vår märkliga samtid som lurat oss att det goda livet inte skulle vara förenligt med god hälsa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Radikalt lagom : så lever du långt och lyckligt utan att träna, banta och stressa dig till döds
 2. +
 3. Depphjärnan : Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : Varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (inbunden).

Köp båda 2 för 404 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Radikalt lagom : så lever du långt och lyckligt utan att träna, banta och stressa dig till döds. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra evidensbaserade råd om mat och motion
  Rudolf Sillén, 11 januari 2022

  Professor Nyström beskriver på ett lättläst och personligt sätt hur olika myter och föreställningar om mat och motion får ge vika för evidensbaserade generella råd med "lagom" som förtecken! Den utmärkta referenslistan förstärker trovärdigheten och ger möjlighet till fördjupningar. Boken är indelad i separata kapitel som man kan läsa lite då och då och "hoppa" emellan.

 2. Lättläst med humor mellan raderna
  Birgitta S, 21 december 2021

  Mycket bra info om flera forskningsstudier. Enkelt att följa författarens resonemang. Fick bekräftan på egna liknande tankebanor. Bra resumén i slutet. Rekommenderar boken!!!

 3. LagomBoken

  Jag tycker denna bok är tankeväckande. Den hjälper mot alla Måsten, jag gillar dom 10 punkterna som finns i slutet av boken som påminner om att ta det lugnt.

 4. Toppen läsning!
  Caroline H., 20 december 2021

  Väldigt bra skrivna, välgrundade punkter om ett synnerligen aktuellt ämne som påverkar vår hälsa. En bok alla skulle ha nytta av att läsa.

 5. Mycket intressant och läsvärd bok!
  Sven-Olof Svensson, 20 december 2021

  Med stort intresse läste jag ut boken på 2 dagar. En bok som passar mig utmärkt och kullkastar många råd från våra myndigheter. Man måste inte undvika fett och det är nyttigt med lagom mycket alkohol. Och överdriven motion är skadligt! Fredrik Nyström kan sin sak. Boken rekommenderas varmt.

 6. Mina synpunkter
  -, 20 december 2021

  Mycket intressant, tidvis skrämmande. Att gömma undan eller förtiga resultat för att det inte passar in på egen teori. Man borde förvånas men jag är inte förvånad tyvärr.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Fredrik Nyström

 • Kardiovaskulär medicin

  Ulf Dahlström, Lena Jonasson, Fredrik Nyström

  Kardiovaskulär medicin är den första heltäckande svenska kursboken inom området. Boken ger en helhetssyn på och samlad kunskap om ämnet och beskriver övergripande patofysiologi, kliniska aspekter och diagnostiska metoder. De olika kardiovaskulära ...