Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Skräck på SoMe (del 4)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
84
Utgivningsdatum
2023-01-13
Upplaga
1
Förlag
Nypon förlag
Dimensioner
11 x 160 x 108 mm
Vikt
155 g
SAB
Hcg
ISBN
9789179877828

Flickan med det röda håret

Kartonnage,  Svenska, 2023-01-13
199
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  99
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  149
Visa alla 2 format & utgåvor
Frans och hans mamma flyttar till Norrland. I det lilla röda huset som ligger vid en vacker sjö hoppas de bli glada igen. Det ska bli en ny start. Här finns inga klasskompisar som retas och inget som påminner om en pappa som blev sjuk och dog. Men snart börjar Frans drömma otäcka drömmar. Har de något med flickan med det röda håret och den vita klänningen att göra? Hon som säger att han inte får gå till ödehuset i skogen. När sommaren är slut önskar Frans att han hade lyssnat på henne. Då hade han sluppit de hemska bilderna på snap och aldrig fått det hemska meddelandet från sin pappa.

I sin populära serie som tar avstamp i aktuella ämnen som psykisk ohälsa, viljan att passa in, jakten på att bara omtyckt på sociala medier ger Helena Dahlgren läsarna nu en skrämmande berättelse om bilder på Snapchat som det inte går att värja sig för. Ena stunden är de där, nästa är det borta. Men bilderna som fastnar på näthinnan försvinner aldrig.

Helena Dahlgren är skräckexpert, författare och översättare. Hon har blivit mycket uppmärksammad för sina ungdomsböcker om Ödesryttarna som baseras på onlinespelet Star Stable. Hon debuterade som lättlästförfattare 2019 med Flickan i den rosa skogen.

Tänk om man, genom att skala av orden, kan skriva sig rakt in under hunden och skrämmas ännu mer ...? Det tror jag man kan uppnå genom att skriva lättläst skräck. Det kan bli ännu tätare, ännu läskigare.
Helena Dahlgren om lättläst skräck

Sagt om En perfekt selfie som fick högsta betyg av BTJ:
Författaren bygger skickligt upp en krypande mardrömslik stämning genom hela berättelsen. Skräcken knyts ihop med de psykologiska teman som nämns ovan, vilket förstärker obehaget. /.../ Formatet är kort och texten medvetet skapat för att vara lättläst. Det är riktigt bra, obehaglig och spännande skräck i kortformat - dessutom med en tvist på slutet.
Fia Idegård, BTJ

Sagt om De väntar på mig som fick högsta betyg av BTJ:
Teman som anas är familj och tillhörighet, livet och döden, sorg samt att det man ser på sociala medier inte visar hela sanningen. Det är skickligt berättat och en mycket spännande läsning i kortformat som ges här.
Fia Idegård, BTJ

Sagt om De väntar på mig som fick högsta betyg av BTJ:
Teman som anas är familj och tillhörighet, livet och döden, sorg samt att det man ser på sociala medier inte visar hela sanningen. Det är skickligt berättat och en mycket spännande läsning i kortformat som ges här.
Fia Idegård, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flickan med det röda håret
 2. +
 3. Dödlig dans

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dödlig dans av Helena Dahlgren (kartonnage).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helena Dahlgren