Herde : identitet och spirualitet för pastoralt ledarskap (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Tro & liv skriftserie (del 2)
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2015-01-12
Förlag
Marcus förlag
Medarbetare
Eldebo, Runar (förf.) / Persson, Larsåke W. (förf.) / Fritzon, Arne (förf.) / Andersson, Liselotte J. (förf.) / Björkman, Gustaf (red.)
Dimensioner
210 x 130 x 15 mm
Vikt
270 g
SAB
Cgc
ISBN
9789179996314
Herde : identitet och spirualitet för pastoralt ledarskap (häftad)

Herde : identitet och spirualitet för pastoralt ledarskap

Häftad Svenska, 2015-01-12
247
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Var en herde för mina får", sa Jesus till Petrus. Det pastorala uppdraget är tidlöst, men måste i varje tid gestaltas på nytt. Alla tider har sina särskilda förutsättningar och utmaningar. Vad innebär det att vara pastor eller präst i dag, när professionaliseringen brett ut sig, kyrkan marginaliserats, det ekumeniska landskapet gjort kyrkfolket mer rörliga och internet tillgängliggjort undervisning från jordens alla hörn? Vad innebär det i vår narcissistiska tid, med estrader och strålkastare, där vi allt oftare omtalar människor som varumärken?

I denna bok samlas texter från olika kyrkliga traditioner på temat pastoralt ledarskap. De spänner över tider, genrer och kulturer, men förenas av en sak: uppmaningen att slå vakt om det centrala. Det måste finnas en tydlig identitet som herdeuppdraget kan bottna i.

Redaktör är Gustaf Björkman (f 1974), pastor i Missionsförsamlingen Västerkyrkan, Lund.

Tro & Liv Skriftserie är en bokserie för teologiska samtidsstudier. Den tas fram i samarbete mellan Teologiska högskolan Stockholm och Equmeniakyrkans medarbetarförbund, och ges ut på Marcus Förlag. Serieredaktör är docent Joel Halldorf.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Herde : identitet och spirualitet för pastoralt ledarskap
  2. +
  3. Migränyoga : bli fri från huvudvärk med yoga & ayurveda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Migränyoga : bli fri från huvudvärk med yoga & ... av Per Söder (inbunden).

Köp båda 2 för 312 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »