Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2021-06-18
Upplaga
1
Förlag
BoD
Dimensioner
216 x 153 x 21 mm
Vikt
450 g
Komponenter
HC runder Rücken kaschiert
SAB
Lz
ISBN
9789180271295
Marionettmamman : från novis till expert som NPF-förälder (inbunden)

Marionettmamman : från novis till expert som NPF-förälder

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-06-18
199
 • Skickas inom 10-15 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I två år var jag en helt vanlig tvåbarnsmamma, utan en tanke på att något var annorlunda. När vårt yngsta barn Linus nyss fyllt 2 år fick han epilepsi. Inom loppet av några år tillkom diagnoserna autism, ADHD och intellektuell funktionsnedsättning. Denna bok är skriven som en dagbok under sex års tid - från första diagnos och genom hela min egen resa från novis till expert som NPF-förälder.

Jag har genom åren lärt mig mycket om dessa diagnoser samt vilka anpassningar och förhållningssätt som kan underlätta för Linus och vår vardag. Den här boken handlar om en annorlunda vardag med framsteg och bakslag, maktlöshet inför tvång och de starka känslorna, syskonets situation, att resa och semestra, fira högtider, den snåriga vägen till en lyckad skolstart och om att hitta kraften att orka. Boken handlar naturligtvis också om den starka kärleken till våra barn - kärleken som gör att man klarar allt man måste.

-Marionettmamman är en stark skildring om den krokiga berg- och dalbana som livet som NPF-förälder kan innebära. I boken får vi följa med på en resa med tuffa besked och utmattande vardag men också uppleva hur kärleken till sitt barn kan få en att orka mer än man någonsin trodde var möjligt. Det här är en bok som går rakt in i hjärtat.

Kristina Hedlund, NPF-förälder
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Marionettmamman : från novis till expert som NPF-förälder
 2. +
 3. Som jag är

De som köpt den här boken har ofta också köpt Som jag är av Marie-Anne Knutas, Loui Sand (häftad).

Köp båda 2 för 339 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Marionettmamman : från novis till expert som NPF-förälder. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Full av tips och hjälpmedel!
  Boktanten, 11 juli 2022

  Jag har läst en hel del böcker om autism, ADHD och andra NPF-diagnoser och jag måste säga att denna tillhör en av de bättre. Monica Bergenek berättar öppet och ärligt om sin son Linus problematik, hur hon gör för att hjälpa honom på bästa sätt, och om hennes egna tankar och känslor i allt detta.

  Om du, som jag, har någon i din närhet som har en NPF-diagnos kommer du att känna igen mycket av det som står i "Marionettmamman" och få många aha-upplevelser. Bergenek belyser mycket av pro... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner