Värma händer (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Böckerna om Betty (del 2)
Antal sidor
426
Utgivningsdatum
2023-04-17
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
178 x 110 x 26 mm
Vikt
224 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789180502955

Värma händer

(49 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2023-04-17
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»Ibland är det sorgligt när det inte blir som man tänkt sig, men ibland blir det tvärtom överraskande bra.« LOTTA OLSSON, DN

»Med perfekt gehör för Katarina läsaren tillbaka till Sverige i beredskapstid ... En roman för sträckläsning!« EXPRESSEN SÖNDAG

»Välskriven kvinnohistoria är en av mina favoritgenrer och Katarina Widholm har verkligen gjort sin research ... Jag längtar redan till nästa del!« PEKKA HEINO

Det tidigare hembiträdet Betty är nu gift med sonen i doktorsfamiljen Molander. Hon har det mesta som hon kan önska sig: en rar dotter, ett vackert hem, fina kläder och ett stimulerande arbete på Småtrycksförlaget. Men hon är inte lycklig. Äktenskapet knakar i fogarna och hon oroas över makens oförmåga att handskas med pengar och alkohol. Hon grubblar också över vad som egentligen har hänt med dotterns verklige far, den judiske universitetslektorn Martin Fischer, som är spårlöst försvunnen.

I denna andra del i serien Böckerna om Betty får läsaren följa Betty från 1942 till 1944. Det är en varm roman med tidstroget språk och färgstarka detaljer. Berättelsen kretsar kring de vedermödor som mötte 1940-talets kvinnor. I Bettys fall försöker hon kombinera modersrollen med yrkesarbete. Något som visar sig inte vara helt enkelt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Värma händer
 2. +
 3. Räkna hjärtslag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Räkna hjärtslag av Katarina Widholm (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Värma händer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En väldigt tidstrogen roman!
  Åsa Böhm, 15 oktober 2023

  Jag föddes 1938 i Stockholm och växte upp på Östermalm. Tycker att boken är väldigt intressant, eftersom den handlar om den tid, då jag växte upp och det är så mycket av tänkandet som jag kommer ihåg, som skildras.

 2. En blick tillbaka
  Christina , 8 september 2023

  En bit av vår kvinnohistoria. Varmt och inkännande berättat om livet som kvinna, mor, ensamstående och yrkesarbetande. Livspusslet och kärleksbekymmer.

 3. Om andra världskriget med dekadens.
  AS, 20 juli 2023

  Nu blev det historien livligt och spännande! På den väntade man lite i den första boken. Skriven med värme och hjärta. Icke dömande. Något bitter. En skildring i vilken finner man sig så mycket sårad, trasig och besegrad som man bara kunde under den första halvan av nittonhundratalet. I detta missmod möts man av en ovillkorlig kärlek av sina familjemedlemmar och goda vänner.

 4. Tidsandan
  Jan-Erik Moreau, 18 juli 2023

  Tidsandan välskriven men kanske återges texten med en gnutta naivitet som ibland "komplicerar" läsandet. Som "dellbo" och "sth-are" är miljöerna en njutning. Tre och en halv stjärna.

 5. Den första var fantastisk men
  Cecilia E, 8 juli 2023

  Den första boken i serien, "Räkna hjärtslag", var bland det bästa jag läst på senare tid. Den påminde om Maj-trilogin men var mer händelserik än Maj-böckerna.
  Tyvärr lever inte uppföljaren "Värma händer" upp till den första bokens nivå. Det känns som att författaren tröttnat och nu mest rafsat ihop något, kryddat med 40-talsreferenser som Barnens brevlåda, pampuscher och Sickan Carlsson. Realismen från första boken saknas. Berättelsen är dessutom inte trovärdig längre, med hjältinnan Bet... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Katarina Widholm