Om viljan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2011-03-11
Förlag
Mandatus / Psykosyntesakademin
Översättare
Margareta Eklöf
Dimensioner
208 x 141 x 18 mm
Vikt
420 g
ISBN
9789185177202
Om viljan (häftad)

Om viljan

(1 röst)
Häftad Svenska, 2011-03-11
269
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Om viljan" publicerades första gången 1973, året innan Roberto Assagioli avled vid 86 års ålder. Som det sista han skrev under sin livstid kan den läsas både som en djuplodande text om ett specifikt ämne, viljan, och som en sammanfattning av den erfarenhet och de teorier han utvecklat under ett långt yrkesliv som psykiater.

Boken är avsedd att vara ett praktiskt verktyg för utforskandet, utvecklandet och användningen av viljan. Den tar upp inte bara hur vi vanligtvis använder viljan, utan också hur den bäst kan användas. Assagioli beskriver stadierna i en beslutsprocess, olika typer av vilja, och de olika egenskaper som förknippas med viljan.

Viljan är enligt Roberto Assagioli psykets mest centrala funktion. Den balanserar och utnyttjar i idealfallet alla människans övriga aktiviteter och funktioner utan att tränga bort en enda. Den utvecklade viljan kan liknas vid rorsmannen på en båt som håller båten i kurs trots avdrift av vind och strömmar.

Roberto Assagioli räknas som psykosyntesens grundare. I sin syn på viljan är han influerad av såväl utvecklingen inom existentiell, humanistisk och transpersonell psykologi, som av äldre traditioner.

Detta är den första bok som utges av Assagioli på svenska.

Boken är utgiven i samarbete med Psykosyntesakademin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om viljan
  2. +
  3. Människan är en berättelse : tankar om samtalskonst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Människan är en berättelse : tankar om samtalsk... av Clarence Crafoord (häftad).

Köp båda 2 för 608 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Om viljan