Ellen Key mitt i världen : från Strand till strand till strand (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
95
Utgivningsdatum
2011-09-22
Förlag
Folkuniversitetets Akademiska Press
Medarbetare
Åhs, Andreas (red.) / Sveningson, Ulf (form)
Illustratör/Fotograf
Ulf Sveningson
Dimensioner
150 x 210 x 5 mm
Vikt
160 g
SAB
Gcz Key, Ellen,Eaz Key, Ellen
ISBN
9789185359103
Ellen Key mitt i världen : från Strand till strand till strand (häftad)

Ellen Key mitt i världen : från Strand till strand till strand

Häftad Svenska, 2011-09-22
167
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Ellen Key (18491926) blir aldrig inaktuell. Som författare, opinionsbildare och samhällsvisionär utövar hon fortfarande inflytande. En gigant i sin samtid, älskad, missförstådd och ibland hånad Ellen Key var känd vida utanför Europas gränser. Hon var en av Sveriges främsta kulturpersonligheter, en pionjär insnärjd i sin tids alla tankegångar och debatter. Komplicerad i såväl person som gärning, men också en eklektisk tänkare av vikt inom en rad olika områden från design och pedagogik till frågor om kön och religion vid en tid då kvinnor inte förväntades ta plats i offentligheten.

Ellen Key har påverkat allt från den moderna skolan till kvinnans rätt till orgasm och hon tog sig den närmast konstnärliga rätten att säga emot sig själv, samtidigt som litteraturen och yttrandefriheten löper som en röd tråd genom hennes motsägelsefulla textvärld. Ellen Key mitt i världen utgör en introduktion till en lika betydande som snårig tänkare. Lär känna författaren och människan Ellen Key, närvarande i alla tider.

Boken tar sin utgångspunkt i seminarieserien Från Strand till strand till strand som arrangerades av Folkuniversitetet, Göteborgs universitet, Ellen Keyinstitutet och Partille, Ödeshögs och Västerviks kommuner 20092010. Bland deltagarna fanns Ulrika Knutson, Ronny Ambjörnsson och Anneli Jordahl. Den är skriven av kulturskribenten Lis Hellström Sveningson, för illustrationerna står Ulf Sveningson som tidigare under 30 år var tecknare vid Göteborgs-Posten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ellen Key mitt i världen : från Strand till strand till strand
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 236 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lis Hellström Sveningson

  • På scenen : teater, dans, sång och musik

    Lis Hellström Sveningson, Gudrun Nyberg, Tomas Forser, Lena Fridell, Johan Franzon

    Teater, dans, sång och musik. Hundra år i Göteborg På scenen är en kvalificerad och myllrande berättelse om ett sekel av teater, dans, sång och musik i Göteborg. Tidens gång och anda speglas i insiktsfulla texter tillsammans med ett rikt bildmater...