9 1/2 månad (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2007-05-01
Upplaga
1
Förlag
Akvedukt Bokförlag
Medarbetare
Modéer, Helena (form)
Dimensioner
20 x 180 x 110 mm
Vikt
120 g
SAB
Lz Lantz, Annika
ISBN
9789185505319
9 1/2 månad (pocket)

9 1/2 månad

(9 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket Svenska, 2007-05-01
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Läs Annika Lantz blogg för Bokus här!

Läs ett provkapitel ur boken här!

Utdrivningsskedet låter som exorcism. Och är det nästan också. Visste du att barnets huvud vrider sig tre gånger under själva förlossningen? Det framgår inte av den bok jag läser om kroppen vrids med eller om det bara är just själva huvudet, och jag tror inte att jag vill veta. Vissa saker fattar man ju ändå själv. Som att man inte behöver daska ungen i baken för att den ska ta sitt första skrik det räcker med att den får se sin mamma efter 18 timmars krystvärkar. Ur 9 ½ månad

Radiolegenden och teveprofilen Annika Lantz är föräldraledig. Hon har fått barn nummer två och upptäckt att alla som säger att det inte är någon skillnad med ett barn till ljuger. I sin dagboksroman berättar hon med sedvanlig humor och skärpa om det lilla heterolivet med kolikbarn, sömnlösa nätter och lattespäckade mammaluncher som aldrig blir av.

Här avhandlas babysim, besök på BVC och eftermiddagsteve med samma inlevelse. Liksom damtussar och ärvda mammabyxor. 9 ½ är den absolut roligaste och mest tragikomiska mammaboken du kan hitta. Inget du vill vara utan, vare sig du är med eller utan barn.

Annika Lantz är prisbelönt programledare på Sveriges Radio. Mest bekant för den stora publiken är radioprogrammen Morgonpasset och Lantz i P3. I teve kan man se henne i Parlamentet och tidigare också i den egna talkshowen I afton Lantz. Märkligt nog har hon aldrig varit med i någon långfilm. 2002 fick Annika sitt första barn och följde upp succén 2005. Nu är hon yrkesarbetande tvåbarnsmamma med sömnproblem
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. 9 1/2 månad
 2. +
 3. Det elfte budet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det elfte budet av Annika Lantz (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av 9 1/2 månad. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tack!
  Cecilia, 9 september 2008

  Äntligen en "mammabok" att känna igen sig i för oss som inte fick en euforisk upplevelse av det nya livet med barn. De borde rekommendera den på BVC till alla föräldrar som har eller har haft barn med kolik!

 2. Tack Annika!
  En ärlig mamma, 30 augusti 2007

  Tack Annika, för allt skratt och självironi, öppenheten, ärligheten, humorn, modet att berätta "utan smink och mask" om en så svår men betydelsefull tid i ditt liv. De som kritiserar och påstår att boken inte skulle vara verklighetstrolig, ska helt enkelt vara JÄTTEtacksamma att de inte ha fått själva uppleva en jobbig spädbarnsperiod. Annika har enligt mig inte heller haft några intentioner att ge någon några råd med sin bok. Läs boken som en rolig och intressant berättelse istället, och då kommer ni att älska den...

 3. För en regnig dag...
  Läslusen, 30 juli 2007

  En lättläst (viktigt för en tvåbarnsmamma?) och lättsmält bok som bidrog till några gapskratt. Kanske lite mycket av "det goda" emellanåt och sen stundtals aaaningen trôlig, men ingen kan ju vara kul HELA tiden - inte ens Annika Lantz? Jag hade kanske för höga förväntningar? Boken får ändå helt klart godkänt då den gav en stunds trevlig underhållning (och boken var ju så billig ;))

 4. För mycket av det goda...
  Hanna, 18 juni 2007

  När jag började läsa boken skrattade jag mest hela tiden men efter ett tag tyckte jag att humorn kändes krystad, det blev lite för mycket. Det tog min flera dagar att ens orka läsa ut dom sista trettio sidorna. Hade jag för höga förväntningar av Lantz kanske...

 5. Underbar!
  Ulrika 32, 15 juni 2007

  Läste boken när min son var drygt en månad.
  Skrattade och grät om vart annat. Pricksäkert
  med hög intelligens. Språkgeni!

 6. Lättsamt och träffsäkert!
  MariaH, 7 juni 2007

  En bok för alla som fått eller ska få barn. För det är igenkänningen, och det underbara i att få skratta åt saker som egentligen är ganska jobbiga, som är den stora behållningen av den här boken. Det är uppfriskande att läsa Annikas humoristiska reflektioner kring graviditet, förlossning och amning och jag ville ofta läsa vissa passager högt för min man (kanske tyckte jag att det var roligare än han tyckte). Det är ingen djup litteratur men helt godkänt som en stunds trevlig underhållning!

 7. Självupptagen bagatell...
  Bo, 2 juni 2007

  Ambitionen att vara humoristisk avstannar i ett aldrig sinande babbel, mer eller mindre utan kontext. Som så många andra (t ex Linda Skugge) känner Lantz ett tvång att skriva om sin graviditet. Möjligen är denna bok en succé hos självupptagna förstföderskor som är 30+, men jag har svårt att tro att gravida kvinnor i allmänhet skulle uppskatta den. Min fru dömde ut denna bok ganska snabbt, liksom en handfull av hennes väninnor och jag, som man, ställer mig också frågande. De igenkänningsögonbl... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Recensioner i media

"Annika Lantz får tidningen amelias pris "Bäst i bebis-träsket", för sin bok 9 1/2 månad. För att hon på ett så gastkramande och galet roligt vis skildrar en graviditets sista dagar, och mammalivets första. En brutal-ärlig skildring av läckande bröst, läkande (i bästa fall) underliv, mammaledighetens tristess och sömnlöshetens gäckande galenskap. Parat med bebistidens totala och underbara förtrollning."

"Otroligt roligt. Hur kan en människa vara så rolig som Annika Lantz? Om man blir generad av att skratta ensam och högt på bussen ska man vänta med boken tills man kommer hem. Här kan man läsa om hennes upplevelser som nybliven tvåbarnsmor men det går utmärkt att njuta av hennes skarpsynta iakttagelser av tillvarons absurditeter utan att vara mammaledig."
Ingalill Mosander sa så här om 9 1/2 månad i Aftonbladet.

"Skrattchock. Det här är vansinnigt roligt. Fast poängen är att det också är utlämnande och högst allvarligt. Strålande balansgång och en höjdare i en annars uttjatad genre."
Expressens betyg: fyra getingar.

"...Jag skrattar så jag gråter över förvärkar och att gå över tiden, slemproppen och analsprickor, och allt det där andra som var så jobbigt då. Att den lille sonen får kolik är inte så roligt, men annars är det ren skrattterapi. Hon beskriver en erfarenhet som är så genomkvinnlig och så kroppslig på sitt oefterhärmligt egotrippade och forcerat garvande sätt. Och så plötsligt stillnar allt en liten stund och den allt djupare kärleken till den lille nye och storasystern lyser igenom."
Laura.

"Hon är lika vass, begåvad och rolig som vanligt."
Elle.

"Vansinningt rolig, rejält bitsk, galghumoristisk - och varmt kärleksfull. Från slemproppar till Parlamentet, med förlossning, bebislycka, inkontinens, nattliga barnskrik, kaffe latte-liv som inte blir av däremellan, tar Annika Lantz, med barnspya på axeln och trötthetsgrus i ögonen, sin läsare in i ett flöde av suveräna formuleringar, som får också en 55-årig mormor att fnissa, garva och läsa högt för omgivningen. Texten befinner sig hela tiden i, eller mycket nära, det mest privata utan att för den skulle vara pinsamt och ointressant privat. En lyckad balansakt. Samtidigt lyfter perspektivet från skötbordet till omvärlden. Läsaren får följa Annika när hon slänger käft i Parlamentet i tv, men också när hon gråter över tsunamin. Året är 2004 och det är mycket som händer i världen i Sverige och i Annika Lantz liv - utöver bokens huvudtema att vara tvåbarnsmamma."
UNT

"Otroligt befriande."
QX

Bloggat om 9 1/2 månad