Samtal med Josemaría Escrivá (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2010-11-30
Förlag
Catholica
Översättare
Natasja Hovén, Sara Fredestad
Originaltitel
Conversaziones con monsignor Escrivá
Dimensioner
195 x 131 x 20 mm
Vikt
327 g
SAB
Ckb
ISBN
9789185608287
Samtal med Josemaría Escrivá (inbunden)

Samtal med Josemaría Escrivá

Inbunden Svenska, 2010-11-30
189
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
För bara några år sedan var prelaturen Opus Dei (Guds Verk) praktiskt taget okänd i Sverige, idag är läget ett annat. Tack vare allt från grundarens helgonförklaring den 6 oktober 2002 till bästsäljande romaner har prelaturen de sista åren väckt förvånansvärt stor uppmärksamhet i svensk media och därmed har Opus Dei blivit en välkänd företeelse. Den förmedlade bilden har dock ofta varit ytlig och ibland missvisande. Med denna bok - som är en samling tidningsintervjuer med Josemaría Escrivá gjorda under åren som följde på Andra Vatikankonciliet - erbjuds läsaren en möjlighet att bilda sig en uppfattning om Opus Dei utifrån grundarens egna ord.

Intervjuerna spänner över en rad olika ämnen; lekmannens roll i Kyrkan och samhället, Opus Deis framväxt och plats i Kyrkans liv, universitetens roll i det moderna samhället och kvinnans uppdrag i Kyrkan och världen. Boken avslutas med en predikan som Sankt Josemaría höll på Navarras universitets campus 1967 inför en stor skara människor. Den blev i det närmaste en programmatisk förklaring av Opus Deis anda och buskap om att lidelsefullt älska den värld i vilken Gud har satt oss att verka.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samtal med Josemaría Escrivá
  2. +
  3. Ur djupen av våra hjärtan : om prästen, celibatet och krisen i Katolska kyrkan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ur djupen av våra hjärtan : om prästen, celibat... av Robert Sarah, Benedictus Xvi (häftad).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Josemaría Escrivá