Samtal med Josemaría Escrivá (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2010-11-30
Förlag
Catholica
Översättare
Natasja Hovén, Sara Fredestad
Originaltitel
Conversaziones con monsignor Escrivá
Dimensioner
195 x 131 x 20 mm
Vikt
327 g
SAB
Ckb
ISBN
9789185608287
Samtal med Josemaría Escrivá (inbunden)

Samtal med Josemaría Escrivá

Inbunden Svenska, 2010-11-30
189
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
För bara några år sedan var prelaturen Opus Dei (Guds Verk) praktiskt taget okänd i Sverige, idag är läget ett annat. Tack vare allt från grundarens helgonförklaring den 6 oktober 2002 till bästsäljande romaner har prelaturen de sista åren väckt förvånansvärt stor uppmärksamhet i svensk media och därmed har Opus Dei blivit en välkänd företeelse. Den förmedlade bilden har dock ofta varit ytlig och ibland missvisande. Med denna bok som är en samling tidningsintervjuer med Josemaría Escrivá gjorda under åren som följde på Andra Vatikankonciliet erbjuds läsaren en möjlighet att bilda sig en uppfattning om Opus Dei utifrån grundarens egna ord.

Intervjuerna spänner över en rad olika ämnen; lekmannens roll i Kyrkan och samhället, Opus Deis framväxt och plats i Kyrkans liv, universitetens roll i det moderna samhället och kvinnans uppdrag i Kyrkan och världen. Boken avslutas med en predikan som Sankt Josemaría höll på Navarras universitets campus 1967 inför en stor skara människor. Den blev i det närmaste en programmatisk förklaring av Opus Deis anda och buskap om att lidelsefullt älska den värld i vilken Gud har satt oss att verka.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samtal med Josemaría Escrivá
  2. +
  3. Ur djupen av våra hjärtan : om prästen, celibatet och krisen i Katolska kyrkan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ur djupen av våra hjärtan : om prästen, celibat... av Robert Sarah, Benedictus Xvi (häftad).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Josemaría Escrivá