I huvudet på en magdansös (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
470
Utgivningsdatum
2015-10-23
Upplaga
1
Förlag
Sivart Förlag
Medarbetare
Ring, Torbjörn (form)
Dimensioner
230 x 185 x 35 mm
Vikt
1500 g
ISBN
9789185705818
I huvudet på en magdansös (inbunden)

I huvudet på en magdansös

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2015-10-23
259
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Dansös, sångerska, skådespelerska, artist, koreograf och före dragshållare. Rozita Auer berättar om sitt liv och sin mång fasetterade karriär

I en tidig intervju sommaren 1972 frågade journalisten Greta Appelgren:

Varför började du med orientalisk dans? Var det för att väcka uppseende och få pub l ic itet?
Nej, det berodde helt på en slump, svarade Rozita. Jag träffade en indisk dans are medan jag var med i en musikteatergrupp på ABF, som Elisaveta von Gersdorff Oxenstierna ledde. Jag och indiern framförde ett indiskt dansnummer på olika platser i Stockholm. Efter att ha uppträtt på Medborgarhuset träffade jag en turk isk man som satt i publiken. Han tyckte att jag hade talang för att dansa och att jag skulle bli en bra orientalisk dansös. Jag blev hembjuden till hans familj. Sedan lärde han och hans fru mig de grundläggande rörelserna i den orientaliska dansen.

Oavsett om det var hennes avsikt eller inte så förde detta Rozita in i offentligheten.


Rozita Auer introducerade orientalisk dans i Sverige 1969. Hon har medverkat i uppsättningar på Dramaten, Stadsteatern, Operan, Folkoperan och Chinateatern; samt i flera film er och TV-produktioner. Hon har spelat revy och har samarbetat med Olof Buckard på Klara teatern och i kyrkor. Hon medverkade även i Tingel Tangel på Tyrol med Hasse Alfredson och Povel Ramel.

Boken är personlig och självutlämnande och beskriver uppväxten och karriärens vindlande vägar och hur Rozita efter att ha dansat i 33 år fortsätter karriären som sångerska, koreo graf och föredragshållare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I huvudet på en magdansös
  2. +
  3. I händelse av min död : En manual

De som köpt den här boken har ofta också köpt I händelse av min död : En manual av Lena Philipsson (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av I huvudet på en magdansös. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra jobbat, Rozita
    C, 16 november 2015

    I "I huvudet på en magdansös" berättar artisten Rozita Auer om sitt liv och om sin artistkarriär. Rozita är uppriktig och självutlämnande och väjer inte för att delge läsaren även mindre behagliga upplevelser, bland annat om män som hotat och trakasserat, vid ett tillfälle till och med våldtagit henne. Ett missfall finns också med i bilden. Men framför allt får man ta del av alla de positiva upplevelser som hennes yrkesval ledde till: resor över hela världen, möten med intressanta människor o... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner