Fällda för sexövergrepp : om rättsfall i Sverige (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2019-09-24
Upplaga
2
Förlag
Blue Publishing
Dimensioner
225 x 150 x 8 mm
Vikt
191 g
SAB
Oer-c
ISBN
9789186293819
Fällda för sexövergrepp : om rättsfall i Sverige (häftad)

Fällda för sexövergrepp : om rättsfall i Sverige

Häftad Svenska, 2019-09-24
179
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vad betyder det att en dom är "ställd bortom rimligt tvivel"? Vari består egentligen ett rimligt tvivel? Och hur orimlig kan en orimlighet tillåtas vara, men ändå rymmas inom det rimligas gräns?

Under senare år har antalet anmälda sexualbrott ökat markant. Vad har det fått för konsekvenser för rättssäkerheten? I våra rättssalar döms varje år män i sexualmål där den tekniska bevisningen varit obefintlig eller undermålig och där de fällande domarna enbart utgått från en eller flera målsägandes uppgifter. Uppgifter som dessutom ofta varken har granskats eller kontrollerats.

Thérèse Juel tar här inte ställning i skuldfrågan utan vill vidga diskus sionen till hur våra domstolar värderar de beviskrav som ställts när det gäller sexualmål. I vart och ett av de tio redovisade fallen pekar hon på orimligheter som i domstolen ansetts fullt rimliga och som därmed legat till grund för fällande domar och höga skadeståndsbelopp.

"Thérèse Juel har gjort sig känd som en engagerad och kunnig debattör i rättssäkerhetsfrågor. Hennes bok är ett angeläget inlägg i den aktuella debatten om huruvida vi har en tillfredsställande ordning för att säker ställa att ingen blir oskyldigt dömd och för att rätta de domar där detta ändå har kommit att ske. Enligt min mening är det viktigt att dessa frågor inte enbart diskuteras av jurister.«"
Johan Munck, f d ordf?ö?rande i Högsta domstole?n?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fällda för sexövergrepp : om rättsfall i Sverige
 2. +
 3. Sverigevänner : Historien om hur pappa och jag försökte bli svenskast på Tjörn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sverigevänner : Historien om hur pappa och jag ... av Arash Sanari (inbunden).

Köp båda 2 för 334 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thérèse Juel

 • Dömda : om rättssäkerheten i Sverige

  Thérèse Juel

  Allt började när en vän till Thérèse Juel blev dömd för ett sexualbrott. När hon granskade fakta i målet upptäckte hon mängder av motsägelser och orimligheter. Det skapade ett engagemang som 2010 resulterade i boken Fällda för sexövergrepp - om rä...

Bloggat om Fällda för sexövergrepp : om rättsfall i...