Beroendeboken : om olika beroenden - och hur man ¿tillfrisknar (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2020-08-18
Upplaga
1
Förlag
Blue Publishing
Dimensioner
210 x 135 x 13 mm
Vikt
233 g
SAB
Do,Vln
ISBN
9789186293932

Beroendeboken : om olika beroenden - och hur man ¿tillfrisknar

Häftad,  Svenska, 2020-08-18
231
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Beroende kan ses som ett sätt att fly från smärta och ensamhet. Mänskliga relationer ersätts av droger, mat eller arbete. Men beroendets process är en malström som alltmer snärjer in individen.
Arbetsnarkomani, sex- och kärleksberoende eller beroende av droger och alkohol ökar alltmer. Många av oss förförs av internets oändlighet, vilket kan leda till ett digitalt beroende. Även medberoendets bojor fastnar allt fler i.
Journalisten och terapeuten Helena Bengtsson ger en insiktsfull och empatisk inblick i vad beroende handlar om. Hon identifierar varningssignaler och utreder de psyko logiska orsakerna bakom beroende och ger fallbeskrivningar på individer som har tillfrisknat och idag lever i frihet. Hon tar också upp ny forskning på området och diskuterar beroendevårdens utveckling.
I boken visar hon på en väg till ett liv i frihet. Tolvstegs metoden är en behandlingsmetod som inte bara kan leda till nykterhet och tillfrisknande utan även kan ge tillgång till ens fulla potential och ro i själen.
Beroendeboken kan vara till stor hjälp för såväl personer med beroendeproblem som för anhöriga och för alla som arbetar i vården.

Helena Bengtsson har arbetat och föreläst inom fältet beroende i mer än 15 år på behandlingshem, kliniker och i sin firma itspossible.se. Hon är journalist och alkoholterapeut med hög skole examen i psykologi på Södertörns högskola och har publicerat sig i flertal tidningar och tidskrifter samt medverkande i antologin Här bor jag, 2002."Författaren beskriver klarsynt beroendets orsaker, funktion och utveckling, men också möjligheter att bli fri. Beroendeboken är ett lättläst och intressant diskussionsinlägg i ämnet och lämpar sig för personer med beroendeproblem, anhöriga samt vårdanställda. Helhetsbetyg 4" / Margareta Fridstjerna, BTJ

»Beroendeboken gav mig flera nya insikter och synvinklar på beroende och tar även med den viktiga andliga aspekten, som
jag tror vården ofta missar. Jag fick äntligen en bra förklaring på vad medberoende är, och har blivit mer vaksam på mina mönster.
Jag kan verkligen varmt rekommendera Beroendeboken till alla som vill förstå dessa mekanismer och som behöver hopp för att bli fri från både beroende och medberoende.« / Litza, 41 år, grafisk formgivare
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Beroendeboken : om olika beroenden - och hur man ¿tillfrisknar
  2. +
  3. Res dig! - Läk ditt medberoende

De som köpt den här boken har ofta också köpt Res dig! - Läk ditt medberoende av Madeleine Swartz (häftad).

Köp båda 2 för 612 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helena Bengtsson