Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Greger Thulin (del 6)
Antal sidor
243
Utgivningsdatum
2013-06-20
Upplaga
1
Förlag
Anomar Förlag
Originaltitel
Hämnaren från Tjörn
Medarbetare
Raunegger, Mia (form)
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
270 g
SAB
Hc
ISBN
9789186465384
Hämnaren från Tjörn (pocket)

Hämnaren från Tjörn

(41 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-06-20
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hämnaren från Tjörn Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Emil är femton år när hans hårt arbetande ensamförsörjande mamma drabbas av cancer. Myndigheternas auktoritet och oförmåga att tillämpa lagarna på bästa sätt föder en känsla av maktlöshet för alla berörda. Vi får följa mamman Olivias kamp för överlevnad och kampen mot Försäkringskassans regler, som trots den svåra sjukdomen tvingar ut henne i arbetslivet.
Emils syster, Mylla, 5 år blir samtidigt omhändertagen av Socialtjänsten och placerad hos ett par som inte kan få egna barn. För Olivias del handlar det om en tillfällig placering men chefen för socialtjänsten, Anna-Karin har helt andra planer. Emil bor tillfälligt hos sin moster Jessica, som arbetar som nyhetsreporter på Radio Väst i Uddevalla.
Emils vilsenhet och sökande efter en lösning på familjens problem leder honom till ett chattrum, där han träffar Horrorman, en jämngammal kille, tror Emil, men det visar sig att Horrorman är en mycket äldre man, med en stor bitterhet mot myndigheterna. Detta på grund av en arbetsplatsolycka i sin ungdom. Nu börjar en katt-och-råtta-lek där Horromans livsuppgift att hitta någon som kan hämnas hans oförrätter kanske har nått en lösning.
Kriminalkommissarie Greger Thulin och hans sambo Charlotte Engman är på väg hem till Tjörn efter en semesterresa utomlands. I bilen på väg upp på Tjörnbron ser de ett stort ljussken framför sig. Detta visar sig vara en bilexplosion och i vraket återfinns resterna av Försäkringskassans överdirektör. Ytterligare en sprängning inträffar en månad senare med samma tillvägagångssätt, den här gången är det chefen för Socialtjänsten som sitter i bilen.
Boken berättar om kaoset och splittringen av en familj som drabbas av en svår sjukdom och som så småningom leder till döden. Hur hopp och kärlek stegvis leder till sorg, vrede och maktlöshet och där hämnden blir den lindring som själen behöver för att läka.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hämnaren från Tjörn
 2. +
 3. Korsfäst på Klädesholmen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Korsfäst på Klädesholmen av Ramona Fransson (pocket).

Köp båda 2 för 133 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Hämnaren från Tjörn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. klurig lurigt
  Marie-Louise Sjörén, 29 april 2014

  Så klurig lurigt. Först vet du inget, sedan vet du, tror du, och sedan är det inte alls som du trodde.....

 2. Ännu en deckare i Tjörnmiljö
  Kajsa Stenungsund, 11 april 2014

  Om man känner till Tjörn är det ju kul att läsa och känna igen platser o folk, men stilistiskt ingen höjdare

 3. Denna författare går från klarhet till klarhet. 4 +....
  Evy (Göteborg), 31 augusti 2013

  Denna författare går från klarhet till klarhet. 4 +.
  En spännande deckare med mycket känslor i samt mycket bra sammanvävd historia.

 4. Liksom de tidigare böckerna av samma författare så är...
  Eva, 27 augusti 2013

  Liksom de tidigare böckerna av samma författare så är även den här historien ganska tunn och ingen som man lägger på minnet, men den är helt ok som sommarlektyr i hängmattan.

 5. De där formuleringarna som tillhör en riktig...
  Gladioulus, 8 augusti 2013

  De där formuleringarna som tillhör en riktig kioskroman finns det i överflöd i den här boken, t ex: "Hjulen på resväskorna skramlade på garagets betonggolv och ljudet ekade mellan de gråvita betongväggarna". Visst, den är lättläst, men för mig platsar den inte ens i hängmattan.

 6. Lättläst och bra sommarunderhållning i hängmattan....
  ninna lundstedt, 30 juli 2013

  Lättläst och bra sommarunderhållning i hängmattan. Lite oväntade händelser på resan. Ingen bok som hänger kvar i minnet, men väl värd att läsa under semestern.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Ramona Fransson