Hitler : en biografi. D. 1 (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Hitler - en biografi (del 1)
Antal sidor
679
Utgivningsdatum
2014-06-17
Upplaga
1
Förlag
Fischer & Co
Översättare
Sune Karlsson, Per Lennart Månsson
Originaltitel
Hitler - eine Biographie
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
179 x 110 x 35 mm
Vikt
360 g
SAB
Lz Hitler, Adolf,Kfa.5
ISBN
9789186597689

Hitler : en biografi. D. 1

(15 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-06-17
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Joachim Fests stora Hitlerbiografi anses av många vara det främsta som skrivits inte bara om Hitler, utan också om Tredje riket. Vad som snabbt gjorde titeln till en bestseller världen över, var såväl den skarpa analysen som den stilistiska briljansen och den höga litterära kvaliteten.
Med detta storverk inleddes ett nytt kapitel i Hitlerforskningen. Joachim Fest besvarar de ständigt aktuella och omdiskuterade frågorna: Vad låg bakom den oerhörda dynamiken i Hitlers framträdande? Vad var anledningen till hans häpnadsväckande framgång? Hur mycket av triumfen och undergången var hans eget verk?

Del 1 behandlar bland annat Hitlers uppväxt, hans ungdomsår i Wien, tillvaron under första världskriget, inledningen på hans politiska karriär, den misslyckade statskuppen och vägen till maktövertagandet. Boken innehåller också det förord som författaren skrev till den tionde tyska editionen strax före sin död. Parallellt ges del 2 ut.

JOACHIM FEST (1926-2006) är en av efterkrigstysklands mer kända intellektuella och har bland annat innehaft den prestigefyllda posten som chefredaktör för Frankfurter Allgemeine Zeitung. På senare år fick han stor framgång med boken Undergången som skildrar Hitlers sista dagar i bunkern och som även låg till underlag för en internationell filmsuccé.

"Intressant, engagerande och oerhört detaljrik"
Hans-Eric Åhman, Falköpings Tidning

"Fests och Kershaws biografier är till sin uppläggning mycket likartade [...] Ändå är jag benägen att förorda Joachim Fests arbete om man ska välja bland dessa imponerande verk. Fest har en förståelse för just det som var Hitlers ambivalenta och destruktiva sida och som gjort honom och hans verk så svårförståeligt för senare tider."
Håkan Arvidsson, Svenska Dagbladet

"[Fests] analytiska skärpa och stilistiska briljans imponerar verkligen."
Christer Nilsson, Ljusdals-Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hitler : en biografi. D. 1
 2. +
 3. Hitler : en biografi. D. 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitler : en biografi. D. 2 av Joachim Fest (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hitler : en biografi. D. 1. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Detaljrik historieskildring
  deniz, 8 augusti 2018

  Man får veta så mycket om Hitlers barndom, person och väg till makten som man inte hade en aning om tidigare. Välskriven, ibland svårläst p.g.a. långa meningar enligt mitt tycke.

 2. Kanske den bästa Hitler-biografin
  Sven Oskar Herbert Lind, 25 februari 2015

  Jag har läst många böcker om Hitler och det här är nog absolut den bästa. skriven av en person som var med när det hemska skedde och som sett det från nära håll. Bättre inblick i ett viktigt ögonblick i historien än så här kan ni inte få. Läs den

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Joachim Fest