Hur västvärlden fylldes med musik : Människorna, Organsationerna och Musike (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
528
Utgivningsdatum
2018-08-24
Upplaga
1
Förlag
Kulturhistoriska Bokförlaget
Medarbetare
Hagdal, Majbritt (form)
Dimensioner
245 x 173 x 40 mm
Vikt
1277 g
SAB
Ijb
ISBN
9789187151125
Hur västvärlden fylldes med musik : Människorna, Organsationerna och Musike (inbunden)

Hur västvärlden fylldes med musik : Människorna, Organsationerna och Musike

Inbunden Svenska, 2018-08-24
259
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Hur västvärlden fylldes med musik Människorna - Organisationerna - Musikens kedjor

Musiken har spridits över västvärlden när människor, företag och andra organisationer har länkat ihop sina musikaliska visioner i klingande kedjor. Från ett utgångsläge där musikskaparna, utförarna och åhörarna ännu inte hade fått några givna och avgränsade roller har musiken kommit att spridas i alltmer organiserade, specialiserade och tekniskt avancerade former.

I en växande musikvärld har små och stora organisationer påverkat musikens tillkomst och spridning, ja bitvis även det konstnärliga innehållet. Teatrar, konserthus och förlag, kaféer, varietéer och restauranger, statsmakter, regioner och kommuner, skiv- och filmbolag, radio- och TV-kanaler och åtskilliga andra har bidragit till att skapa den gränslösa musikmarknad vi tar del av i dag.

Det här är historien om hur den västerländska musiken mötte sin marknad och statsmakter samtidigt bedrev kulturpolitik. Från var mans spontana musikaliska skapande och de första publika operahusen i 1600-talets Venedig, till 2000-talets digitala och trådlösa musikdistribution. Och medan du läser kan du lyssna till hur det lät med hjälp av författarens egna spellistor på Spotify.

Lars Östman var tidigare professor i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm. Han har i flera böcker, med gränsöverskridande perspektiv och långa tidshorisonter, behandlat de ekonomiska styrformernas effekter på organisationers och individers beteenden, till exempel i Lysande ögonblick och finansiella kriser, en bok om Dramaten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hur västvärlden fylldes med musik : Människorna, Organsationerna och Musike
  2. +
  3. Berättelser om all musik från forntid till nutid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Berättelser om all musik från forntid till nutid av Maria Lord, John Snelsson (häftad).

Köp båda 2 för 319 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Östman

  • De ekonomiska styrformerna och samhället

    Lars Östman

    Hur har det tidiga 2000-talets omdebatterade ekonomiska styrformer vuxit fram? För företagen? För stat, kommuner och landsting? «De ekonomiska styrformerna och samhället» visar utvecklingen från den förindustriella och fördemokratiska epoken på 18...