Kungliga hyllningsadresser : en konstskatt i Bernadottebiblioteket (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
119
Utgivningsdatum
2015-09-08
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Kåberg, Inger (form) / Daflos, Alexis (foto)
Dimensioner
300 x 225 x 15 mm
Vikt
868 g
SAB
Ld
ISBN
9789187283680
Kungliga hyllningsadresser : en konstskatt i Bernadottebiblioteket (inbunden)

Kungliga hyllningsadresser : en konstskatt i Bernadottebiblioteket

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2015-09-08
99
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Urvalet av Kungliga hyllningsadresser ur Bernadottebibliotekets samlingar är smalt, men essäerna om varje adress är desto fylligare. Här presenteras 55 adresser det finns ytterligare 945! Adresskonsten blomstrade som bäst för hundra år sedan. En adress kan enkelt beskrivas som ett pampigt gratulationskort. Fortfarande tillver kas adresser, men i mindre omfattning. Ordensbrev, Nobeldiplom och mästarbrev är exempel på adresser som görs i dag. Särskilt i kungliga sammanhang har det varit vanligt att en adress medföljt en gåva, ibland har adressen utgjort själva gåvan. Kungliga bemärkelsedagar, jubileer, på resor och vid kriser är tillfällen då det har överlämnats adresser till kungafamiljen. För att skapa en exklusiv adress krävs vanligen flera yrkesgrupper: en kalligraf, en konstnär och en bokbindare, men det finns också exempel på enkelt utförda, smakfulla adresser. I Bernadot tebiblioteket förvaras cirka tusen adresser, många av konstnärligt hög verkshöjd skapade av välkända konstnärer. I boken presenteras ett urval kungliga adresser på ett personligt och underhållande sätt i text och bild.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kungliga hyllningsadresser : en konstskatt i Bernadottebiblioteket
  2. +
  3. Tim : Biografin om Avicii

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tim : Biografin om Avicii av Måns Mosesson (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kungliga hyllningsadresser : en konstskatt i Bernadottebiblioteket. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En orgie i skönskrift, guld och färger
    Sesam65, 20 mars 2018

    Jag är road av att göra egna grattiskort etc. så jag köpte denna bok på bokrean mest som en kul grej men oj vad bra den är. Så otroligt genomarbetade och VACKRA alla exempel är. Och så inspirerande även om jag är på en helt annan nivå än dessa fantastiska verk. Vill du ha otrolig skönhet och inspiration för egna skapelser så är detta boken för dig.

Visa alla 1 recensioner