Sista brevet från din älskade (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
490
Utgivningsdatum
2015-01-15
Upplaga
16
Förlag
Printz Publishing
Översättare
Emö Malmberg
Originaltitel
The last letter from your lover
Medarbetare
Acedo, Sara (form)
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
270 g
SAB
Hce
ISBN
9789187343360

Sista brevet från din älskade

(358 röster)  |  Läs 23 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-01-15
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Av författaren till Livet efter dig över 100 000 ex sålda!

London 1960. När Jennifer Sterling vaknar upp på sjukhus minns hon ingenting inte den tragiska bilolyckan som gjort att hon hamnat där, inte sin man, inte ens vem hon är. Hon känner sig som en främling i sitt eget liv. Tills hon råkar hitta ett passionerat brev, undertecknat B, som ber henne att lämna sin man.

Många år senare, 2003, hittar journalisten Ellie samma gåtfulla brev i arkivet på tidningen där hon arbetar. Hon blir besatt av historien bakom, och hoppas att den ska kunna återuppliva hennes haltande karriär. Om dessa två älskande fick ett lyckligt slut, kanske hon också kan bringa reda i sitt eget komplicerade kärleksliv? Ellies sökande kommer att skriva om historien och hjälpa henne att inse sanningen om sin egen, moderna romans.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sista brevet från din älskade
 2. +
 3. Sophies historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sophies historia av Jojo Moyes (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 23 recensioner av Sista brevet från din älskade. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En helt Fantastisk läsupplevelse!

  Spännande livsöden och karaktärer som berör; en bok jag varmt kan Rekommendera!

  Jag har bara läst två stycken böcker av Jojo Moyes; "Sophies historia" och "Livet efter dig"; två böcker jag tyckt mycket om. Nu sällar sig även "Sista brevet från din älskade" i hyllningskören till denna Fantastiska författare!

  I den här boken befinner vi oss i nutid och dåtid. I nutiden träffar vi journalisten Ellie som av en slump får ett brev till sig; ett kärleksbrev med dolda undertoner vil... Läs hela recensionen

 2. Sätta ord på ordlösa känslor
  Matilda, 2 april 2019

  Jojo Moyes är helt klart framgångsrik av en anledning! Denna kärlekshistoria kändes så verklig att det känns som att man själv lever i det. Språket är helt fantastiskt och fångar verkligen en!

 3. Bra författare
  K BO, 1 mars 2017

  Jag tyckte den var bra men lite rörig emellanåt, ibland visste man inte riktigt vilken tid det gällde. Och breven man till kvinna och tvärtom var förvirrande.

 4. Älskade
  Aline, 27 september 2016

  Älskade denna! Är så svag för när de går tillbaka i historien så man nästan kan ta på kärleken författaren beskriver. Spännande utfallnoch älskar slutet, måste absolut läsas!

 5. Tidernas kärleksroman
  Lotta, 23 juli 2016

  Jag blev helt betagen av denna berättelse. Så stark, så gripande utan att bli sliskig. Jag ville aldrig att den skulle ta slut.
  Jojo Moyes är fenomenal på att berätta.

 6. Underbar
  CamillaW, 2 mars 2016

  Ååh vad denna bok är underbar!! En av mina favoritböcker av Moyes. Denna bok sätter spår och man funderar gärna på vad tiden och slumpen spelar för roll i livet. Härlig bok!! Rekomenderas

 7. Bra
  Alice, 2 mars 2016

  Älskar författarens sätt att skriva, alla bökerna. Det är lika svårt att lägga ifrån sig boken som det är sorgligt när den tar slut. En av favorit författarna ...väntar (o)tåligt på nästa bok.

 8. Inte författarens bästa
  Karin, 1 mars 2016

  Inte Jojo Moyes bästa men ändå väldigt hög klass. En spännande historia men karaktärerna känns inte så levande och intressanta som i vissa av hennes andra böcker, t.ex. Livet efter dig.

 9. Otroligt bra kärlekshistoria
  Kerstin , 29 februari 2016

  Jojo Moyes har en författarstil som få. Man kan inte släppa böckerna när man börjat läsa, För mig är hon den nya Nevil Shute.

 10. Kommentar

  Helt underbar. Den måste man bara sträckläsa. Vilken romantik. Underbar från första till sista sida. Hur kan man bara skriva så.

 11. En underbar bok
  -, 1 december 2015

  Ännu en fullträff av Jojo Moyes! Har en känsla av att jag aldrig kommer bli besviken på hennes böcker! En fantastisk historia om ödet, kärlek och relationer! Man rycks med i berättelsen och den är omöjlig att lägga ifrån sig när man väl har börjat läsa!

 12. Bladvändare
  Ida, 20 september 2015

  Jag fullkomligt älskar Jojo Moyes böcker! Ännu en bok som berör rakt in i hjärtat. Jag skulle bara läsa ett kapitel imorse men fastnade i flera timmar! Den får mig att skratta, den får mig att gråta. Gillar när det återspeglar olika årtal. Rekommenderar alla att läsa den här underbara boken!

 13. Berörd
  Nikki , 4 augusti 2015

  Jojos böcker tycker jag alltid börjar lite segt.. men de är svåra att släppa ifrån sig. Desto närmare slutet man kommer desto mer berör dem. Jag lämnas alltid med ett tungt hjärta av antingen sorg eller kärlek när jag läst ut böckerna, blir alltid berörd på så många plan! Just den här var fantastisk, med två olika tider och flera olika karaktärer.

 14. Spännande kärleksroman
  Evelina , 12 juli 2015

  Boken är lite seg i början och jag hade svårt att komma in i den, men efter ca 100 sidor in börjar den bli spännande och jag hade svårt att lägga den ifrån mig. Kärlekshistorian som utspelade sig under 60-talet fängslade mig. Nutiden hade jag klarat mig utan, det kändes som utfyllnad. Jag tyckte även att de olika breven innan varje kapitel var onödigt, då jag inte alls förstod tanken med dem. Jag älskar tvisten och hur Jojo Moyes knöt ihop sagan. Absolut ett måste för Jojo Moyes-fans.

 15. Spännande kärleksroman, nästan som en deckare!
  Agneta , 13 juni 2015

  Jojo Moyes har en enastående förmåga att beskriva människor och miljöer. Man kommer karaktärerna väldigt nära. Det är lite av en sorg när boken tar slut!

 16. Underbar handling
  Bokmalen71, 30 maj 2015

  Jag har läst andra böcker av Jojo Moyes och precis som de andra var den mycket välskriven och hade en underhållande historia. Självklart är den romantisk och jag tycker att den är en perfekt sommarläsning.

 17. Läsnjutning!
  Asper10, 20 maj 2015

  En mycket lättläst och varm historia. Lästes ut på ett kick. Tredje boken av Jojo Moyes som är en trevlig bekantskap.

 18. Bladvändare i Moyes vanliga stil
  Birgitta K, 15 april 2015

  "Sista brevet från din älskade" är en lättläst bladvändare med sentimentalt slut. Trovärdigt? Kanske inte, men klart underhållande. Uppbyggnaden av romanen följer Moyes vanliga snitt i Sophies historia och Livet efter dig.

 19. Bra bok att skingra tankarna och koppla av

  Läste flera sidor varje kväll innan jag somnade. Jojo Moyes böcker är generellt lätt lästa och innehållet i denna bok var spännande, men kanske lite väl romantiskt för min smak. Boken kunde ha kortats ner en hel del.

 20. Känsla , värme och bra historia

  Jag har läst flera av Jojo Moyes böcker och tycker de är härliga i sitt upplägg. Historierna är inte spikraka utan det händer oväntade händelser, De är skrivna med värme och kärlek och mycket underfundiga.

 21. lättläst, bra bladvändare, känslosam, ödmjuk
  eva gustavsson, 27 februari 2015

  Jag tycker att Jojo skriver härligt Det känns som det alltid blir ett härligt avslut även om det inte är det lyckligaste.
  Hon har lätt för att få fram känslor, både i skrivandet och i mitt läsande
  Har nu läst 3 av hennes böcker och tänker fortsätta

 22. Spännande efter halva boken
  Ellce 62, 16 februari 2015

  Jag började med den här boken direkt efter "Steglitsan" av Donna Tartt så "Sista brevet från min älskade" kändes rätt ytlig. Kanske orättvis jämförelse. Efterhand stegrades dock intresset och sammanhangen i boken växte fram. Rätt bra slut.
  Men det gäller att fokusera så man inte tappar tråden då det hoppas omotiverat (tycker jag) mellan decennier.
  De andra böckerna av Jojo Moyes har varit av högre klass, särskilt språkligt.

 23. Fängslad!!
  -, 29 januari 2015

  Vilken bok!!! Helt underbar!
  Jag kunde verkligen inte sluta läsa den. Den fängslade mej djupt in i hjärtat. Jag ville bara läsa mer och mer...

Visa alla 23 recensioner

Fler böcker av Jojo Moyes