Det är jag som äger Carnegie : maktspelet om Sveriges största investmentbank (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
551
Utgivningsdatum
2015-04-21
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Medarbetare
Forslund, Mathias (form)
Dimensioner
178 x 110 x 35 mm
Vikt
307 g
SAB
Qae
ISBN
9789187391590

Det är jag som äger Carnegie : maktspelet om Sveriges största investmentbank

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-04-21
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det är jag som äger Carnegie ges nu ut i pocket. Riksgäldsdirektören Bo Lundgren är irriterad över att bli stoppas av säkerhetsvakter vid Tändstickspalatset Carnegies högkvarter mitt i Stockholms finanskvarter.

Samma dag, den 10 november 2008, kl. 15.00 har Finansinspektionen under dramatiska former återkallat investmentbankens tillstånd. Att en svensk bank blir av med tillståndet har aldrig tidigare hänt.

Carnegie ansågs länge vara investmentbankernas Porsche i Norden. Företaget som funnits i över 200 år hade på bara något decennium blivit symbolen för finansbranschens framgång och även fostrat några av finanssveriges mest namnkunniga finansmän. En börsnoterad penga-maskin som gav toppchefer och anställda mångmiljardbonusar. Alla i branschen ville jobba på Carnegie. Nu hade 11 000 aktieägare förlorat allt.

2007 och 2008 blir de två mest turbulenta åren i Carnegies historia. Jakten på pengar, skyhöga risker, brottsmisstankar och tradinghärvan drar Carnegie mot botten. Mitt i den brinnande finaskrisen är kassan till slut tom.

Hur kunde det gå så här? I boken får vi följa med i Carnegies framgång och kollaps. Vi får se hur några av de mäktigaste männen i Stockholms inre finanskrets agerar i kulisserna i spelet om banken. Och tätt följa den dramatiska räddningsaktionen som pågår både innanför och utanför Tändstickspalatset dygnet runt hösten 2008. Men allt skulle visa sig vara för sent.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det är jag som äger Carnegie : maktspelet om Sveriges största investmentbank
 2. +
 3. De svenska riskkapitalisterna : en berättelse om makt, pengar och hemligheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt De svenska riskkapitalisterna : en berättelse o... av Carolina Neurath, Jan Almgren (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Det är jag som äger Carnegie : maktspelet om Sveriges största investmentbank. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Som och läsa en thriller/ deckare
  Mikael Lindqvist, 29 november 2015

  Vet inte varför jag tog boken, kanske mest för att jag hört talas om Carnegie, o min åsikt att människor i dom branscherna inte tillför ett skvatt för samhället. När jag började läsa, så blev det så att jag ibland skummade, för att komma vidare, kom på det o bläddrade tillbaka. Var helt neutralt berättat, hon la fram fakta, jag fick bilda mig en uppfattning. Den bästa bok jag läst på 20 år. Otroligt bra. För er som inte är ett dugg intresserade av finansiella transaktioner, läs den. För er so... Läs hela recensionen

 2. Bra bok, men med fel rubrik
  Abbe H Tyvis, 11 augusti 2015

  Boken har fel rubrik, som ger intrycket att innehållet huvudsakligen handlar om Riksgäldens övertagande av Carnegie. Boken innehåller mycket mer än så och beskriver på ett intressant sätt bakgrunden till alla problem som uppstod i banken och intressanta personbeskrivningar av människor i bankens ledning under olika perioder.
  Intrycket är att författaren har gjort ett omfattande researcharbete och beskrivningarna av både händelser och personer känns trovärda. Trots att det stundtals handla... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Karolina Palutko Macéus