Den största berättelsen - hittills (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2017-10-17
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke Förlag
Översättare
Bitte Wallin
Originaltitel
The greatest story ever told - so far
Medarbetare
Ehrnlund, Sanna (form) / Molin, Johannes (form)
Dimensioner
216 x 155 x 27 mm
Vikt
563 g
SAB
U
ISBN
9789187513404
Den största berättelsen - hittills (inbunden)

Den största berättelsen - hittills

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-10-17
277
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Detta är berättelsen om mänsklighetens största intellektuella äventyr. Den prisbelönta fysikprofessorn Lawrence Krauss berättar i episkt poetiska termer vad universum egentligen är, och vad som gömmer sig bakom det vi uppfattar som verkligheten. Berättelsen visar att verkligheten inte är som vi tror, den är paradoxal, vild och kontraintuitiv. Kvantfysiken är konstigare än den konstigaste saga, men på riktigt. Den största berättelsen berättar på ett utmanande och kanske provocerande sätt historien om verklighetens natur, universums början och slut, slumpens roll och svarar till slut på frågan Varför är vi här? . Det visar sig att universum inte är designat för oss, och att vår existens är en kosmisk slump. Men ack så meningsfull och vacker vår existens blir i ljuset av dessa insikter! Låt dig inte förledas till att tro något annat. Precis som i hyllade boken Ett universum ur ingenting, lyfter Krauss fram det vackra och förunderliga i den verkliga världen. Han tecknar en bild av de stora upptäckterna och forskarna bakom dem. Det blir en resa genom vetenskapen i sällskap av forskarna som drivit den framåt, ofta trots politiskt och religiöst motstånd, förföljelse och utanförskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den största berättelsen - hittills
 2. +
 3. Universum i din hand : en resa genom rymden, tiden och oändligheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Universum i din hand : en resa genom rymden, ti... av Christophe Galfard (inbunden).

Köp båda 2 för 484 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den största berättelsen - hittills. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fysikens bibel
  carl åke farbring, 8 november 2017

  Bra bok om de stora frågorna. Ett vetenskapligt alternativ till bibeln. Kräver en del av läsaren dock men det är det värt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lawrence Krauss

 • Fear Of Physics

  Lawrence Krauss

  Assume the cow is a sphere." So begins this lively, irreverent, and informative look at everything from the physics of boiling water to cutting-edge research at the observable limits of the universe. Rich with anecdotes and accessible example...

 • Extra Dimensions in Space and Time

  Itzhak Bars, Lawrence Krauss, Farzad Nekoogar, John Terning

  In physics, the idea of extra spatial dimensions originates from Nordstom's 5-dimensional vector theory in 1914, followed by Kaluza-Klein theory in 1921, in an effort to unify general relativity and electromagnetism in a 5 dimensional space-time (...