Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Leah Quiller trilogi (del 2)
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2018-03-20
Förlag
Anomar Förlag
Originaltitel
Kriminalkommissarie Leah Quiller skipar rättvisa två gånger
Medarbetare
Raunegger, Mia (form)
Dimensioner
230 x 150 x 15 mm
Vikt
545 g
SAB
Hc
ISBN
9789187779541
Leah Quiller. Del 2, Gärningen (häftad)

Leah Quiller. Del 2, Gärningen

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-03-20
189
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Leah Quiller. Del 2, Gärningen Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
II:a delen Gärningen
Caroline von Steinberg bor på ett gods, Hagestad, på Österlen. Hon är nygift, tjugo år och väntar sitt första barn när hon blir överfallen, grovt våldtagen och lämnad att dö. Hennes adoptivföräldrar, Lotti och Jacob, lägger in henne på en privatklinik i London som är specialiserade inom psykiatri. Under tiden skiljer sig Caroline och hennes make Tom Hillman. Samtidigt som Caroline är i London söker adoptivföräldrarna efter en specialist inom gynekologi som ska kunna återställa henne, och de hittar en läkare i Schweiz. När de är på väg till specialisten förolyckas de i en bilolycka.
Polisen letar efter Carolines förövare men misslyckas, och efter två års behandling blir hon utskriven från sjukhuset i London och har bestämt sig för att hon vill bli polis för att kunna hjälpa andra offer att få tag på sina förövare. Samtidigt får hon en ny identitet, Leah Quiller, med tanke på att hennes förövare fortfarande är på fri fot. Leah behåller godset Hagestad som hon ärvt efter sina föräldrar och anställer en förvaltare, Holger Grenblom. När hon befinner sig på godset antar hon sin rätta identitet. Personalen och hennes grannar känner henne enbart som grevinnan Caroline von Steinberg och tror att hon bor i Schweiz större delen av året. I London på Park Street finns en våning som hennes mor ägde och den har Leah också övertagit.
Vid trettiofem års ålder blir hon spaningschef för en ny rotel i Göteborg, sexbrottsroteln och hennes första fall blir en gruppvåldtäkt av en ung kvinna, Frida Clivedahl.
Under alla år som hon kämpar för sin överlevnad har hon aldrig glömt sin förövare och är fast besluten att hitta honom. Det som driver henne och gör att hon orkar ta sig igenom varje dag är kampen för de offer som hon inte anser får vare sig upprättelse eller den rättvisa de förtjänar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Leah Quiller. Del 2, Gärningen
 2. +
 3. Leah Quiller. Del 1, Begynnelsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Leah Quiller. Del 1, Begynnelsen av Ramona Fransson (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Leah Quiller. Del 2, Gärningen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra
  Linda Runesson, 16 november 2020

  Riktigt bra serie , rekommenderas verkligen till de som gillar kriminalare . Spännande o läste ut boken på 2 dagar . Läs hela serien . .

 2. Inte Spännande heller
  Ullis J , 23 april 2018

  Köpte båda böckerna samtidigt för jag hade ju väntat mig en spännande trilogi men den fortsätter i samma anda. Är som att läsa nr ett igen. Som ledande poliskommissarie mitt i pågående utredning så har Leah tid att ta ledigt titt som tätt för att vila upp sig ? och att läsa om vad hon gör på godset är som att läsa en roman om grevinnor på 1800- talet förutom den hemliga lägenheten då. Jag tänker inte köpa nr tre och denna bok vill jag inte läsa färdigt.

 3. Spännande med en intressant polis i spetsen
  Kaffeläsaren, 21 mars 2018

  Leah letar efter den som mördat Samuel- där mördaren ristat in ett hakkors på hans bröst. Samtidigt försvinner dottern till kollegan Patricia. Dottern Moa är bara sexton år. Hemma på godset Hagestad återtar Leah sin rätta identitet, grevinnan Caroline von Steinberg, där hon snubblar över gamla papper från sin adoption.
  🐴
  Gärningen är den andra boken om Leah Quiller som jag läser. Jag gillar Leah den tuffa polisen som lever med dubbel identitet. Dels som grevinna ute på sitt go... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ramona Fransson