Tio klassiska risker i projekt : och hur man vänder risk till möjlighet (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2018-01-23
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Lövgren, Nette (form) / Aspenstrand, Josefine (form)
Dimensioner
205 x 160 x 13 mm
Vikt
282 g
SAB
Qbaaj
ISBN
9789187905957
Tio klassiska risker i projekt : och hur man vänder risk till möjlighet (häftad)

Tio klassiska risker i projekt : och hur man vänder risk till möjlighet

Häftad,  Svenska, 2018-01-23
269
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur du lyckas med dina projekt

Projekt är en vanlig arbetsform i de flesta verksamheter, men vägen till målet kantas av risker. I olika ramverk och modeller för projektledning lyfts följaktligen riskhantering fram som en nyckelaktivitet för att åstadkomma lyckade projekt.

Den här boken beskriver tio risker som är klassiska i projektsammanhang och ger råd kring hur projektledare tillsammans med sin organisation kan bemöta dem. Gemensamt för många av riskerna är att de bottnar i mänskligt beteende och bristande kommunikation, vilket utvecklas och exemplifieras i boken. Författaren förklarar dessutom hur strukturerad riskhantering kan användas för att hitta alternativ och generera nya möjligheter.

Boken vänder sig till projektledare, chefer och alla andra som på något sätt kommer i kontakt med projekt som arbetsform. Projekten kan handla om allt från att utveckla nya produkter eller att i samarbete med kund leverera en anpassad lösning, till att införa nya arbetssätt eller flytta verksamheten till nya lokaler.

HENRIK SZENTES är företagare och forskare inriktad på projektorganisationer. Efter civilingenjörsexamen 1993 har han arbetat i olika ledarroller i flera branscher, och driver sedan 2010 eget konsultbolag med inriktning mot riskhantering och beslutsfattande i främst stora och komplexa projekt. Henrik är även en uppskattad lärare, föreläsare och moderator. 2016 doktorerade Henrik i ledarskapsrelaterade paradoxer i projekt och projektbaserade organisationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tio klassiska risker i projekt : och hur man vänder risk till möjlighet
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Henrik Szentes