Att vända utvecklingen : från utsatta områden till trygghet och delaktighet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2020-04-24
Förlag
Malmö Universitet
Medarbetare
Thorén, Tova (förf.) / Westerdahl, Stig (förf.) / Guldåker, Nicklas (förf.) / Hallin, Per-Olov (förf.) / Nilvall, Kim (förf.) / Gerell, Manne (förf.) / Westerdahl, Stig (red.) / Nilvall, Kim (red.) / Hallin, Per-Olov (red.) / Gerell, Manne (red.)
Dimensioner
240 x 160 x 19 mm
Vikt
661 g
SAB
Oh-c,Oep-c
ISBN
9789187997167

Att vända utvecklingen : från utsatta områden till trygghet och delaktighet

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2020-04-24
280
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sedan början av 1990-talet har det i Sverige växt fram ett antal bostadsområden där stora delar av befolkningen lever under ekonomiskt utsatta livsvillkor. Många har sin bakgrund i andra länder. Under de senaste femton åren har befolkningens utsatthet i dessa områden inte bara varit av ekonomisk natur. Successivt har olika typer av kriminalitet, ibland mycket våldsam, blivit mer förekommande. Ensidiga, ofta alarmistiska beskrivningar av enskilda händelser, men också av människors liv och livsvillkor, pekar på betydande kunskapsluckor såväl som på bristen av nyanserade och fördjupade samhällsanalyser. Syftet med denna bok är att bidra till förståelsen av vad utsatta områden är, hur de växt fram, vad som präglar dem idag samt hur den kriminalitet som drabbar de boende gemensamt kan motverkas. Målgruppen är bred och boken vänder sig till alla som vill förstå hur förhållandena har växt fram. Boken kan både ses som ett inlägg för att förklara samhällsutvecklingen och som en studiebok för dem som vill förstå, fördjupa och diskutera ämnet.

Boken har sitt ursprung i en nationell forskningscirkel som startade efter initiativ från Polismyndighetens Nationella operativa avdelning (Noa) 2015. Syftet var att sammanföra kunskap och erfarenheter från olika kunskapsperspektiv för att bättre förstå problem med brottslighet och otrygghet i socio-ekonomiskt utsatta områden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att vända utvecklingen : från utsatta områden till trygghet och delaktighet
  2. +
  3. Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland... av Lars Berge, Axel Gordh Humlesjö (inbunden).

Köp båda 2 för 499 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »