Vid vägs ände : om arbetet med att rädda världens noshörningar, elefanter och tigrar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2016-10-13
Upplaga
1
Förlag
Brutus Östlings bokf Symposion
Medarbetare
Östling, Brutus (red.) / Östling, Agneta (red.) / Degerman, Nils (red.) / Nilsson, Christian (red.) / Östling, Brutus (form) / Östling, Agneta (form) / Degerman, Nils (form) / Jennersten, Ola (foto) / Svensson, Tom (foto)
Dimensioner
284 x 210 x 20 mm
Vikt
1109 g
SAB
Oer
ISBN
9789188003003

Vid vägs ände : om arbetet med att rädda världens noshörningar, elefanter och tigrar

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2016-10-13
402
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det här är en berättelse om elefanten, tigern och noshörningen, en skrämmande historia om hur dessa djurs överlevnad hotas av tjuvjakt, giriga handelsmän och skrupelfria smugglare.

Ola Jennersten och Tom Svensson har följt handels- och smuggelvägar för elfenben, noshörningshorn och tigerdelar från djurens ursprungsländer i Afrika och Asien till ökända handelsplatser i Burma/Myanmar, Thailand och Vietnam. I gränsstäderna till Kina väntar rika intressenter beredda att köpa produkterna till skyhöga priser.

Men Vid vägs ände handlar inte bara om tjuvjakten och den smutsiga handeln utan också om det engagerade arbete som kan vända utvecklingen. Vi träffar politiker, hängivna forskare och modiga naturvårdare men vi möter också de människor som delar sitt livsrum med dessa ofta besvärliga djur. Vi får följa parkvakter som med livet som insats försvarar djuren mot tjuvjägare och tungt beväpnade kriminella gäng.

För de magnifika och spännande bilderna svarar Ola Jennersten och Tom Svensson, texten är skriven av Ola Jennersten (och Tom Svensson svarar för ett avsnitt om parkvakterna i Sydafrika). Ola Jennersten, född 1953, är docent i zooekologi och har arbetat för WWF med både nationella och internationella naturvårdsfrågor i 25 år, speciellt kring frågor som rör tigrar och arthandel. Medlem i /N Naturfotograferna.

Tom Svensson, född 1965, är bevarandefotograf. Genom sina bilder försöker han påverka människor för att vi ska bevara hotade arter och habitat. Medlem i /N Naturfotograferna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vid vägs ände : om arbetet med att rädda världens noshörningar, elefanter och tigrar
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 491 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna