Fattigfällan (cd-bok)
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Louise Raeder
Utgivningsdatum
2016-12-12
Förlag
A Nice Noise
Dimensioner
140 x 137 x 15 mm
Vikt
524 g
SAB
Oh
ISBN
9789188315854
Fattigfällan (cd-bok)

Fattigfällan

CD-bok Svenska, 2016-12-12
309
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Nominerad till AUGUSTPRISET 2016

"Det är så välskrivet och så viktigt att den här boken borde bli en grundbok i ekonomi för alla svenskar." Dagens Nyheter
"en av årets viktigaste böcker" Gotlands Tidningar
"Fattigfällan är en bok som skulle kunna bli politisk dynamit om nån tar upp den till diskussion, om nån tar människorna det handlar om på allvar - förr eller senare kan det vara vem som helst av oss." Åsa Linderborg, Aftonbladet

VI SVENSKAR TROR gärna att det finns ett tryggt skyddsnät om något händer. Socialförsäkringar och inte minst socialtjänsten ser till att inga blir vräkta eller behöver svälta. Men sanningen är att alltfler glider igenom skyddsnätet, att socialtjänsten på många platser havererat totalt och att den växande skaran fattiga i Sverige möter ett system som misstänkliggör och kontrollerar dem, snarare än att erbjuda hjälp.

Beata har en ordentlig utbildning, en fin lägenhet och har själv uppfostrat fyra barn utan att någonsin vara sen med en enda räkning. Visst, hon har aldrig haft det fett, men hon har blivit expert på att hushålla med sina tillgångar, tagit knäck efter knäck och aldrig varit rädd för att ta i. Hur kunde det bli så att hon som alltid varit så kompetent till sist är en av dem som köar utanför Frälsningsarméns matutlämning? Som tar dyra sms-lån och pantsätter sina smycken för att inte bli vräkt. Det enda misstaget hon begick var att bli långvarigt sjuk.

I Fattigfällan får vi följa Beatas kamp med socialen och hennes strävan efter att försöka få en stunds trygghet för att orka bli frisk innan det är för sent. Beata är ett fiktivt exempel på alla de som farit illa när olyckan varit framme, men allt som händer henne i boken är baserat på verkliga händelser.

Om författaren
Charlotta von Zweigbergk är journalist och författare. Under decennier har hon arbetat som frilansjournalist inom ämnen som populärpsykologi, personporträtt och samhällsfrågor. Fattigfällan är hennes elfte bok. Tidigare har hon skrivit romaner och livsstilsbetonade faktaböcker.

Uppläsare
Louise Raeder
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fattigfällan
  2. +
  3. Fattigfällan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fattigfällan av Charlotta Von Zweigbergk (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 598 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Charlotta Von Zweigbergk