Upptakter i den svenska vokalmusikens historia (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2014-10-01
Upplaga
1
Förlag
Bo Ejeby Förlag
Dimensioner
222 x 140 x 20 mm
Vikt
448 g
SAB
I
ISBN
9789188316639
Upptakter i den svenska vokalmusikens historia (häftad)

Upptakter i den svenska vokalmusikens historia

(1 röst)
Häftad Svenska, 2014-10-01
207
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det gemensamma temat för detta urval av personliga och vetenskapliga uppsatser är sångliga begynnelser. Folke Bohlin skriver om några svenska körers ursprung och framväxt: OD, Lunds Studentsångare och Uppsala Akademiska Kammarkör, om hur man börjar sjunga på svenska i den medeltida gudstjänsten, om den äldste inhemske diktaren av latinsk liturgisk sång, om den lutherska psalmsångens stegvisa införande, om begynnelseorden i Studentsången ( Sjungom studentens eller Sjung om studentens ), om den första svenska operan med mera.

Folke Bohlin har rika erfarenheter av svenskt körliv som körsångare, köradminstratör, kördirigent och körforskare och är professor emeritus i musikvetenskap vid Lunds universitet.

Sveriges bästa bidrag till de senaste 100 årens internationella kultur är dess sångares. Med sina Upptakter i den svenska vokalmusikens historia har Folke Bohlin gett ett lärt och läsvärt bidrag till mitt personliga påstående. Folke Freund, Opus
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Upptakter i den svenska vokalmusikens historia
  2. +
  3. Ulla Molin : konsten att skapa den tidlösa trädgården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ulla Molin : konsten att skapa den tidlösa träd... av Liselotte Fritz (inbunden).

Köp båda 2 för 543 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »