Att möta sitt barn och sig själv - En bok om föräldraskap (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2016-04-18
Förlag
Nomen
Dimensioner
215 x 155 x 15 mm
Vikt
264 g
ISBN
9789188329639
Att möta sitt barn och sig själv - En bok om föräldraskap (häftad)

Att möta sitt barn och sig själv - En bok om föräldraskap

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-04-18
228
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En tröstebok för föräldrar så har denna bok kallats. Den handlar om den utmaning det är att vara förälder och hur man kan lära sig förstå sitt barn. Ingegerd Gavelin har arbetat med samtal med föräldrar i mer än 40 år och boken är en sammanfattning av hennes erfarenheter. Boken handlar om barn i alla åldrar, också om att vara förälder till vuxna barn. Den berör föräldraskapets glädje och allvar. Författaren önskar att föräldrar ska få fatt i sitt hopp när de läser den och många har berättat att det har blivit så. Att de inte fått dåligt samvete utan känt sig styrkta.Att vara förälder är att ständigt stå inför förändring barnets växande och de utmaningar det väcker. Att möta barnets behov och känslor innebär också att våra egna behov och känslor väcks till liv. Det är bra för vår empati men kan också vara plågsamt. Den danske författaren och familjeterapeuten Jesper Juul skriver i förordet till boken: Just denna ömsesidighet i samvaron och samarbetet med barn och ungdomar är en av författarens huvudpoänger. Hur kan vi lära oss något om våra barn genom närvaro och empati och hur kan vi lära oss något om oss själva genom barnen och de tankar och känslor de väcker inom oss?Boken innehåller också ett kapitel om mindfulness för föräldrar och ett om självmedkänsla. Ingegerd Gavelin är socionom, föräldrarådgivare, författare och mindfulnesslärare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att möta sitt barn och sig själv - En bok om föräldraskap
  2. +
  3. Smart föräldraskap : stärk ditt barns lärande, fokus och kreativitet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Smart föräldraskap : stärk ditt barns lärande, ... av Mattias Ribbing (pocket).

Köp båda 2 för 297 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att möta sitt barn och sig själv - En bok om föräldraskap. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Om föräldraskapet för dem som vill lära sig mer
    Eva-Lena Larsdotter (Gävle), 15 juli 2017

    Här kommer ett boktips om föräldraskapet för såna som vill lära sig mer. Jag tycker om såna här böcker om barn som INTE levererar lösningar som innebär att det är barnet som ska anpassa sig efter oss vuxna och som inte levererar en färdig modell för "barnuppfostran" utan låter mig som läsare tänka till och hitta det som passar mig och min familj. Jag tycker om såna här böcker som i stället ger vuxna möjligheten att förstå barn bättre, så de vuxna kan bemöta barn bättre - då finns det mycket s... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ingegerd Gavelin