Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2017-06-14
Upplaga
1
Förlag
S.T.O.P. Bok
Medarbetare
Skåhlberg, Anette (form)
Dimensioner
195 x 124 x 20 mm
Vikt
303 g
SAB
Dofa
ISBN
9789188415417

Barnualen : en manual för vuxna, livsviktig för barn

(1 röst)
Kartonnage,  Svenska, 2017-06-14
147
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    109
Visa alla 1 format & utgåvor
Som barn hade jag vänner som blev slagna av sina föräldrar. Ibland hände det att jag sa åt dem att de inte fick göra det men då blev de arga och tyckte inte jag skulle lägga mig i. Även om de skrämde mig så kändes det rätt att lägga sig i. Så jag fortsatte lägga mig i . Alltid lägga mig i. För om mina vänner inte klarade av att stå upp för sig själva så ville jag göra det åt dem Jag har alltid tänkt att det borde finnas körkort för att ha barn.
Det behövs körkort för att köra bil eller certifikat för att dyka men när det gäller barn så kan du få ett liv i dina händer utan manual och förväntas fixa det. Men alla gör inte det och alla är inte bra föräldrar. Somliga borde inte ens vara i närheten av barn. Lyssnar aldrig på sina barn. Och andra skulle önska sig en manual om det fanns en. En manual. Eller en barnual. Jag har bett närmare tretusen barn ge mig meningar som de tycker borde finnas i en manual för vuxna. Det blev många meningar. Jag vill att barn ska förstå sina rättigheter och att de kan säga nej, och jag vill att vuxna ska påminnas om att behandla alla barn med respekt och kärlek.
Därför är det här något av det viktigaste jag har gjort. Jag har skrivit över 40 böcker för barn och unga, och jag är ute på skolorna och träffar flera tusen barn varje år, och jag vurmar verkligen för barns rättigheter.
Låt den här boken bli en tankeställare eller ett utropstecken eller en läsning som fyller dig med kraft och energi. Så vi tillsammans kan göra det bra härute i världen för alla barn. Boken kommer ut i affärerna 14 juni.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barnualen : en manual för vuxna, livsviktig för barn
  2. +
  3. Orkidéer och maskrosbarn : hur alla barn kan blomstra

De som köpt den här boken har ofta också köpt Orkidéer och maskrosbarn : hur alla barn kan bl... av W Thomas Boyce (inbunden).

Köp båda 2 för 377 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anette Skåhlberg