Låt bönor förändra ditt liv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2017-05-08
Förlag
Bladh by Bladh
Dimensioner
217 x 145 x 20 mm
Vikt
390 g
SAB
Vmb
ISBN
9789188429285
Låt bönor förändra ditt liv (inbunden)

Låt bönor förändra ditt liv

(91 röster)  |  Läs 16 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-05-08
203
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"När kostpionjärerna Litsfeldt och Olsson tar klivet in i tarmbakteriernas värld blir resultatet en modernare kosthållning med turboeffekt. Spännande och helt i fas med den senaste forskningen!"
Henrik Ennart, Svenska Dagbladet

En revolutionerande metod för hälsan, vikten och blodsockret!

Likt den kände engelske läkaren och författaren Michael Mosley, mannen bakom bland annat 5:2-dieten, har bokens författare experimenterat på sig själva.

Idag lever var elfte vuxen på jorden med diabetes. Det blir ungefär 415 miljoner människor och det kan dessutom finnas ett mörkertal utöver det. Bara i Sverige räknar man med att det finns cirka 450 000 diabetiker. Antalet i världen som lider av fetma är runt 500 miljoner och i Sverige rör det sig om ungefär 800 000. Vi har alltså allvarliga problem

Under ungefär ett decennium har det blivit allt vanligare att de med diabetes- och överviktsproblem provat att äta mindre mängd kolhydrater och istället mer fett. Med åren har det förstås uppkommit tankar kring hur man ska kunna förbättra hälsa och vikt ytterligare och nu står vi inför ett stort steg.

Den nya metoden går ut på lågkolhydratmat med tillägg av sådant som för med sig goda magbakterier såsom surkål eller yoghurt. Till detta läggs magbakteriernas egen föda i form av resistent stärkelse, ofta i form av bönor.

Effekten går att testa. Patriks flickvän Mia åt i ena fallet bröd enbart och i andra fallet brödet tillsammans med en deciliter bönor. Utan bönor höjdes blodsockret till 10 och med bönor blev det knappast någon höjning alls. Lägre blodsocker ger mindre utsöndring av insulin, det hormon som låser fett i kroppen.

Det finns forskare som anser att vi idag bara är i början på en kunskapsrevolution när det gäller mikrobiomet (kroppens egna bakterier). Det forskas om att kunna bota typ 2-diabetes och övervikt med bakterier men innehållet i den här boken handlar om den naturliga vägen. Den väg som kan påbörjas idag och inte om tio år med läkemedel.

Och hur gick det för Mia? Hon som ätit mindre mängd kolhydrater men surkål och bönor? Jo, sedan mitten på november 2015 har hon tappat 40 kilo.

Patrik har idag trots minimala insulininjektioner ett friskvärde på sitt blodsocker. Hade han som ung vetat vad han vet idag hade den här boken inte blivit skriven och han hade haft synen i behåll. Men idag behövs verkligen denna bok för hopp och glädje.
En stor del av boken tas upp av recept, tips och instruktioner om hur man till exempel syrar sina egna grönsaker. Den innehåller också tips och råd om vilken träning som hjälper till att maxa resultatet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Låt bönor förändra ditt liv
 2. +
 3. Happy food 2.0 : om hur måltiden och lyckan hänger ihop

De som köpt den här boken har ofta också köpt Happy food 2.0 : om hur måltiden och lyckan hän... av Niklas Ekstedt, Henrik Ennart (inbunden).

Köp båda 2 för 404 kr

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Låt bönor förändra ditt liv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ge tillgång att bläddra i era nätböcker!!
  Susanne G, 24 februari 2018

  En bok som inte beskrivs tydligt på er hemsida. Fick förstå att detta också var en receptbok som den andra jag köpte i er text. Istället är det en diet. Överlag är era boksidor svåra att förstå vad det är för bok man köper då det inte går att bläddra... såsom man kan titta o bläddra på ex Amazon. Där får kunden en tydlig uppfattning om det är en bok man verkligen vill ha eller ej. Ångra köp hos er är omöjligt då det kostar för mkt med porto. Så att sända åter denna bok kostar nästa lika mkt s... Läs hela recensionen

 2. kostråd
  Mats J., 18 januari 2018

  Klart läsvärt och intressant nytänk om kost.
  Framför allt när författaren själv har fått och upplevt dom problem som tidigare kostråd gett och att det nya valet av kosten påverkar honom så pass mycket bättre!

 3. Aha-upplevelse! Så bra!
  Frida, 15 januari 2018

  Läser boken just nu. Bättre mot sötsug har jag aldrig upplevt och då har jag provat mycket, mycket kan jag lova! Tycker redan jag känner att hela jag mår bättre och sedan jag la till surkål och bönor för fem dagar sedan (och skippade socker i olika former) visar vågen på minus 4,7 kg!

 4. Något för diabetiker att testa
  Ann-Eva , 24 november 2017

  Spännande med blodsockersänkningen som uppnås vid tillägg av bönor.
  Själv är jag inte diabetiker, men förstår att bönor kan göra nytta även för mig, speciellt som jag inte äter kött.
  Förutom bönrekommendationen, så ger mig boken inte mycket. Man verkar inte ha tagit till sig av den senaste forskningen vad gäller charkprodukter och rött kött.
  Jag ger den 2,5 stjärnor.

 5. Vad alla diabetiker behöver veta.
  agneta asplund, 14 november 2017

  Äntligen en bok som beskriver vad du skall äta för att inte riskera amputerade ben, eller njurproblem, även att få ha kvar förmågan att se. Jag hoppas att felprogramerade deitister, diabetessköterskor och läkare förstår att deras kunskap tllhör gårdagen, och tar till sig den här kunskapen.

 6. Boken att ge bort i present
  Carina Spolander, 4 september 2017

  Boken ger många aha upplevelser. Den förklarar varför man reagerar som man gör på viss föda och framförallt; Tarmen har, som man trott själv, en avgörande betydelse för hur man mår. Mycket bra skriven.

 7. Saknade bönrecept
  Anni H, 14 augusti 2017

  Det kanske egentligen inte var "så stort fel"på boken, men den motsvarade inte alls det jag tänkte med köpet. Jag ville ha tips på massvis med olika sätt att äta bönor på. Det här var mer allmän näringslära, och några få recept.

 8. Tankeväckande
  Dia2, 21 juli 2017

  Mycket intressant. Måste pröva. Nyligen diagnos Diabetes 2.0 och prövar hellre detta än medicin.
  Har redan satt en sats Kimchi och surkål.

 9. Känns som blogginlägg som blivit en bok
  AndersR, 8 juli 2017

  Den här boken känns som ett antal blogginlägg som har rafsats ihop till en bok. Mycket spekulation och personliga erfarenheter som berättas. Det finns ett 'underdog' perspektiv - "vi diabetiker mot läkemedelsindustrin, och läkare i allmänhet".
  Spar pengarna och få essensen i boken här: ät 0.5dl bönor innan och 0.5dl bönor efter måltider. Skippa bakade vita bönor. Googla på recept som innehåller bönor. Se till att ändra tarmfloran med probiotika. Fasta lite då och då. Experimentera själv o... Läs hela recensionen

 10. Lättläst och faktastinn med glimten i ögat
  Patricia, 7 juli 2017

  Är du det minsta intresserad av hälsa, övervikt, diabetes, astma, allergier, eksem, hjärt-kärlsjukdommar, IBS, inflammatoriska sjukdomar mm så rekommenderar jag boken varmt, jag sträckläste den.

  Intressant, faktastinn men skriven på ett härligt, lättläst vis med glimten i ögat, en riktigt bra bok helt enkelt.

 11. Ett recept som funkar!
  Leif, 6 juli 2017

  Som vanligt när Litsfeldt skriver, faktaspäckat men ändå lättläst och med humor i uttrycken.
  Och med Patrik Olssons hjälp blev det än bättre.
  Trodde aldrig jag skulle sträckläsa en bok om kost, men så blev det.
  Intressant om hur små förändringar kan göra så stor påverkan, och efter att ha styrt över min strikta lågkolhydratkost mot den här, kan jag bara konstatera, det fungerar verkligen!

 12. Bästa boken ewer!
  Lena Flodman, 26 juni 2017

  Lättläst, informativ.
  Äntligen har bönorna fått upprättelse och jag kan återigen äta dessa goda billiga lättåtkomliga bönor. Rekommenderar Saltå kvarns bönor. De vet vi är både svenska och ekologiska.

 13. Konkret och lättillgänglig för diabetiker och icke
  Johan, 18 juni 2017

  Lättillgänglig och konkret bok med goda recept och tips på träning och periodisk fasta för att hålla sitt blodsocker lågt och stabilt, och hur detta ger hälsovinster vare sig man har diabetes typ 1, 2, är överviktig eller bara vill förebygga metabolt syndrom. En bra startpunkt för den som vill ge sig in i lågkolhydratkostens värld utan dogmer, med introduktion i näringslära, sammanfattning av varför gängse kostråd ofta är rent felaktiga, och beskrivning av hur resistent stärkelse är kompatibel med förklaringsmodellerna runt lågkolhydratkost.

 14. Lättläst, informativ och bra recept!
  Agneta Månlid, 24 maj 2017

  Ofta är det svårt att komma igenom såna här faktaböcker, de är tunglästa och blir liggande.
  Den här har jag faktiskt läst och blev glad över att hitta bra och enkla recept på slutet.

  Jag har ätit LCHF i 10 år och fastnat på en viktplatå. Saknat bönor som jag älskar.
  Nu har jag börjat äta bönor till varje mål, ska skaffa en tryckkokare. Sen blir det chiliconcarne och ärtsoppa!
  Snart 2 kg ner i vikt på en vecka!!

 15. Nya rön?
  Homer, 24 maj 2017

  Vi har en diabetiker typ 1 i familjen (son) samt två diabetiker typ 2 (bror och svärfar), och för oss är det här med blodsockrets betydelse redan känt. Och att kost & motion inverkar vet vi också. Bra dock med påminnelse om läkemedelsindustrins intressen, som inte precis går i riktningen bönor, styrketräning osv.
  Så vad gäller detta finns här mycket att lära för den som är 'nybörjare', i rikszonen för typ 2 osv, osv.
  Skulle tveklöst rekommendera boken som ingångsläsning på området. <... Läs hela recensionen

 16. Årets hälsobok!

  En recension är aldrig objektiv, den är synnerligen subjektiv. Min recension av Patrik Olssons och Lars-Eriks Litsfeldts "Låt bönor förändra ditt liv" (Bladh by Bladh) är LÖJLIGT subjektiv. Jag har fått ta del av den här boken från ax till limpa . Jag minns när Patrik ringde och sa "Sitter du ner?!" och berättade att han skulle skriva en bok med Litsfeldt. "LITSFELDT, Bitte!"

  Nu finns boken på riktigt. Äntligen. Den här boken beskriver LCHF/lågkolhydratkost på ett vettigt sätt - vete... Läs hela recensionen

Visa alla 16 recensioner

Bloggat om Låt bönor förändra ditt liv