Hedersariern (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2020-05-13
Förlag
Lopinita
Översättare
Urban Lindström
Originaltitel
Des Führers bester Freund
Medarbetare
Fischerström, Ulrika (form)
SAB
Lz Maurice, Emil,Kf.54
ISBN
9789188439604
Hedersariern (inbunden)

Hedersariern

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-05-13
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hitlers bäste kompis hade judiska anor!

Emil Maurice (1897-1972) var Adolf Hitlers chaufför och livvakt. Framförallt var han en ledarfigur för den lilla operettliknande stormtrupp som kom att utvecklas till de väldiga organisationerna SA och SS. Som hängiven slagskämpe och lojal kamrat var han den ende som fick dua Hitler en ynnest som varken Himmler, Göring, Goebbels, Speer eller någon annan partipamp åtnjöt. Som fästman till Hitlers systerdotter och ögonsten Geli Raubal kom vänskapen att ställas på hårda prov, och de båda männen skildes åt som ovänner.

Boken är också en ingående studie i den extrema och motsägelsefyllda raspolitik som fördes i tredje riket. Emil Maurice hade nämligen judiska förfäder och skaffade sig på så vis mäktiga fiender inom den rörelse han själv var med om att skapa. Hitler beskyddade genom hela perioden sin dubroder genom att utse honom till SS ende Hedersarier och som sådan blev han och hans familj skyddade från förföljelse och koncentrationsläger.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hedersariern
  2. +
  3. Andra världskriget och myten om det goda kriget

De som köpt den här boken har ofta också köpt Andra världskriget och myten om det goda kriget av Gunnar Wall (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hedersariern. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Väldigt intressant historia
    Pelle, 14 maj 2020

    Tack för en skrämmande och intressant historia. Jag blev förvånad av både Romeo & Julia-dramat mellan Emil och Geli samt fenomenet "Hedersarier" i Nazityskland. Väldigt bra med många bilder på de inblandade också. Rekommenderar den till alla. Inte bara ni som gillar andra världskriget.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Hedersariern