Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
95
Utgivningsdatum
2022-06-13
Upplaga
1
Förlag
Fantasi & Fakta
Dimensioner
190 x 131 x 12 mm
Vikt
238 g
SAB
O
ISBN
9789188489234

Å ena sidan : en bok med det knasiga syftet att få till en mer balanserad politisk debatt

Inbunden,  Svenska, 2022-06-13
128
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  99
Visa alla 1 format & utgåvor
Det tog 134 dagar att bilda en regering efter valet 2018. I många kommuner var det minst sagt komplicerat att forma en fungerande kommunledning. Det märkliga är att kampen om makten aldrig tycks ta slut. För den politiska vardagen tog inte vid efter de 134 dagarna. Kampen om makten har fortsatt att i stor utsträckning överskugga sakfrågorna.

Missförstå oss inte. Kampen om makten är en oundviklig del av politiken. Strävan efter makt är inget moraliskt tvivelaktigt. För att kunna genomföra det vi vill krävs makt. Men politik måste rimligen innehålla både maktkamp och ett vardagligt arbete, ett gemensamt ansvarstagande. Alla förtroendevalda, oavsett om vi tillhör oppositionen eller regeringssidan, har ett ansvar för att försöka bidra till att samhället fungerar bättre.

Vad vi vill göra är att ge några exempel på det som oroar oss. Exempel som visar att något har gått sönder i vårt politiska system, för att uttrycka det på politiska.

Vårt syfte är att peka på att det går att bryta utvecklingen. Att det är fullt möjligt för förtroendevalda att distansera sig från polariseringen, att det inte finns en naturlag som säger att alla måste svepas med. Det är fullt möjligt att göra det politiska vardagsarbetet - det vardagliga gnetet - till det viktigaste.

Innehållsförteckning
Förord
Hårdare debattklimat
Nazist, kommunist eller bara korkad?
Hur bryter vi utvecklingen?
Sverigedemokraterna - en brytpunkt ...
En viss grad av drama behövs
Budskapet är viktigare än budbäraren
Bemöt de bästa argumenten
Överdrivna förenklingar skapar drama

Om författarna
Under gymnasietiden i Motala cyklade Lars Stjernkvist en höstkväll till sitt första möte med det socialdemokratiska ungdomsförbundet. Det blev starten på ett politiskt engagemang som tog honom till riksdagen och uppdraget som partisekreterare och så småningom till kommunalpolitiken i Norrköping. Politiken har varvats med journalistik och statliga uppdrag, bland annat som generaldirektör för Integrationsverket.

Sverker Wadstein är en välkänd profil inom ledarskap, konflikthantering och familjerådgivning. Han anlitas sedan många år som relationsexpert av Sveriges Radio P4 och olika tidningar. Sverker är sedan trettio år aktiv i Liberalerna i Norrköping, där han tidigare hade rollen som gruppledare i kommunfullmäktige och ledamot i kommunstyrelsen.

Sagt om boken
"Genialt praktiska råd för den som skyr polarisering." - Widar Andersson, Folkbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Å ena sidan : en bok med det knasiga syftet att få till en mer balanserad politisk debatt
 2. +
 3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 217 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Konsten att vara vuxen : livet i dramatriangeln

  Sverker Wadstein

  Somliga är det synd om, de är offer för omständigheterna. Andra är starka, de ställer alltid upp och hjälper till. Och så finns det en tredje sort, som verkar gilla att jävlas med allt och alla. Eller, hur är det egentligen? Dramatriangeln är en m...