Autism i praktiken (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
78
Utgivningsdatum
2023-09-21
Förlag
Fantasi & Fakta
Dimensioner
210 x 133 x 5 mm
Vikt
123 g
SAB
Vlada
ISBN
9789188489401
Autism i praktiken (häftad)

Autism i praktiken

Häftad,  Svenska, 2023-09-21
169
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En person med autism är som en bil med läckande bensintank. Ingen märker något på bilens prestanda, den åker framåt likt andra bilar. Men bilen stannar mycket tidigare än andra bilar - av brist på bränsle.

I motsats till en bil som kan lagas på en verkstad kan man inte "laga" en autist. I stället måste autisten hitta strategier för att hushålla med krafterna.

Autism i praktiken vänder sig till anhöriga och till människor i exempelvis vården och skolan. Boken är fylld med praktiska råd hur du bäst förstår, bemöter och hjälper människor med autism.

Om författaren
Torbjörn Engström jobbar som skötare inom psykiatrisk vård. Han är speciellt intresserad av autism och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Hans önskan är att boken ska hjälpa till att öka toleransen och förståelsen för människors behov.

Sagt om boken
"Autism i praktiken är en liten bok som konkretiserar det som inga diagnoskriterier kan förmedla. En tillgänglig bok, skriven med engagemang och empati för den grupp den beskriver, och med konkreta beskrivningar och tips, som alla kan ta till sig. I mitt arbete har jag själv bevittnat författarens förmåga att skapa kontakt med autistiska patienter och jag har själv haft praktisk nytta av de vardagsnära tips han delar med sig av i denna skrift."
- Louise Chesta, överläkare, specialist i psykiatri

"Boken liknar inget jag tidigare läst av en neurotypisk författare. Här finns en grundmurad empati, djup förståelse för annorlundaskapet och orubblig tro på att människor kan mötas."
- Clara Törnvall, journalist och författare
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Autism i praktiken
  2. +
  3. En liten bok om autism

De som köpt den här boken har ofta också köpt En liten bok om autism av Bo Hejlskov Elvén (häftad).

Köp båda 2 för 326 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Torbjörn Engström

  • Änglalek

    Torbjörn Engström

    Änglalek är en målande skildring av lekarna - medeltidens kringvandrande musiker och underhållningsartister. En sensommar 1410 möter vi den unga kvinnan Anna på stranden i Skanör där det årliga sillfisket pågår. Här driver hon en krogrörelse tills...