Om framtiden : mänsklighetens utmaningar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
231
Utgivningsdatum
2019-03-11
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke Förlag
Översättare
Lisa Åslund
Originaltitel
On the Future. Prospects for Humanity
Dimensioner
210 x 145 x 20 mm
Vikt
391 g
SAB
Op
ISBN
9789188589255
Om framtiden : mänsklighetens utmaningar (inbunden)

Om framtiden : mänsklighetens utmaningar

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2019-03-11
305
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Mänskligheten har nått ett kritiskt ögonblick. Vår värld är i gungning och den förändras snabbt. Hur kommer världen att se ut efter 2050? Vilka prövningar för framtiden med sig?

Den världskända astrofysikern och författaren Martin Rees reder ut begreppen och diskuterar alla de stora frågorna som kommer att påverka livet för människan i framtiden. Kommer vi att kunna förhindra klimatförändringarnas katastrofala följder? Hur kommer vardagen att påverkas när artificiell intelligens och robotteknik börjar ta över allt fler av våra uppgifter? Kommer jorden fortsätta att vara mänsklighetens hem även i framtiden?

Trots alla svåra beslut vi står inför är vår inställning till framtiden kortsiktig, debatterna polariserade, retoriken alarmerande och pessimistisk. Martin Rees attityd är positiv, men också saklig: Mänsklighetens framtid är beroende av hur vi planerar för morgondagen.

Martin Rees är brittisk kosmolog och astrofysiker, utnämnd till Astronomer Royal. Han har varit utländsk ledamot i svenska Kungl. Vetenskapsakademien sedan 1993. Som tidigare ordförande för Royal Society har Rees varit involverad i många projekt på temat internationell vetenskap och teknologins risker och han har även skrivit ett flertal populärvetenskapliga böcker på samma teman. Om framtiden är hans andra bok som är översatt till svenska.

Martin Rees erbjuder en övertygande vision om mänskligheten, jorden och universums framtid. Elon Musk grundare av SpaceX och Tesla Motors

En engagerande analys av de absolut viktigaste av frågor om vår världs framtid, strösslad med insikter och fylld av vishet och medmänsklighet. Steven Pinker, författare av Upplysning Nu!

Denna inspirerande och tankeväckande bok, skriven av en av världens ledande forskare och visionärer, måste läsas av alla som bryr sig om mänsklighetens framtid. Max Tegmark, professor i fysik vid MIT och medgrundare av Future of Life Institute
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om framtiden : mänsklighetens utmaningar
  2. +
  3. Avrättningarnas blodiga historia : från gladiatorspel till giftinjektioner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Avrättningarnas blodiga historia : från gladiat... av Jonathan J Moore (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Rees