Känslofyllda rum: Den mediala socialiteten - att titta och beröras (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2017-12-22
Upplaga
1
Förlag
Nordic Academic Press
Medarbetare
Björk, Cia (form)
Dimensioner
228 x 152 x 15 mm
Vikt
402 g
SAB
Bra
ISBN
9789188661265

Känslofyllda rum: Den mediala socialiteten - att titta och beröras

Inbunden,  Svenska, 2017-12-22
195
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vad gör att pulsen ökar under actionscener, ögonen tåras inför ett grymt öde och känslan av förlust infinner sig när tv-serien tar slut? Hur påverkar tv-tittandet oss som medmänniskor och individer?

I Känslofyllda rum beskriver mediaforskaren Anja Hirdman det vardagliga umgänget med medier genom vilka vi möter och upplever andra människor, händelser och omvärlden. Med utgångspunkt i ny forskning kring känslor och kroppar från fält som socialpsykologi, kulturstudier och neurovetenskap ställer författaren frågor om betraktandet av andra: varför berörs vi och hur överförs känslor mellan skärm och tittare.

I fokus står skärmkulturen och den erfarenhet som tv:n fört med sig av att uppleva situationer och känna inför omvärlden utan att själv kroppsligen vara där. Hur väcks vår empati och antipati av sätten att berätta i fiktion och icke-fiktion?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Känslofyllda rum: Den mediala socialiteten - att titta och beröras
 2. +
 3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 274 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anja Hirdman

 • Tilltalande bilder

  Anja Hirdman

  Boken behandlar hur kvinnan skildras i 60- 70- och 90-talens Veckorevyn och Fib-Aktuellt. Anja Hirdman lägger stor tonvikt i hur just bilden av kvinnan gestaltas, inte bara i text utan just i bild. Hennes jämförelse mellan en tidning riktad till k...

 • Den ensamma fallosen

  Anja Hirdman

  Vår tid är besatt av sex. I intervjuer och rådgivningsspalter, i dagstidningar och reklam används och anspelas på sexualitet. Men i allt detta tal saknas den manliga heterosexualiteten. Det kan framstå som ett konstlat påstående, få saker tar väl ...