Vuxna män gör saker tillsammans : en liten bok om Killinggänget (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2020-05-27
Förlag
Pug Förlag
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
218 x 145 x 25 mm
Vikt
515 g
SAB
Imb,Lz Killinggänget
ISBN
9789188699367
Vuxna män gör saker tillsammans : en liten bok om Killinggänget (inbunden)

Vuxna män gör saker tillsammans : en liten bok om Killinggänget

Inbunden Svenska, 2020-05-27
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Killinggänget bygger mycket på att vi egentligen inte tycker om varandra. /Robert Gustafsson

Vuxna män gör saker tillsammans är inte bara en biografi om en av Sveriges mest omtalade konstellationer av kreatörer och komiker utan lika mycket en bok om humor som livshållning och manlig vänskap.

Killinggänget var den första humorgruppen att både bete sig och behandlas som ett rockband snarare än en humorgrupp. Under1990- och 2000-talet var de Sveriges mest stilbildande, hyllade och bästa humorgäng med succéer som NileCity 105,6, Torsk på Tallinn och Fyra nyanser av brunt. Samtidigt kantades produktionerna av ständiga bråk, skandaler och depressioner.

Den enda biografin i sitt slag
När författaren och journalisten Linus Kuhlin för några år sedan ville läsa en biografi om det populära Killinggänget upptäckte han till sin stora förvåning att någon sådan inte fanns. Lösningen blev att i någon slags gå-över-ån-för-vatten-anda skriva den själv. Under arbetet med boken har Linus intervjuat såväl medlemmar i Killinggänget som personer som har verkat runt humorgruppen. Vi möter också några av de personer som, på ett eller annat sätt, dyker upp i killingarnas mycket rika persongalleri. Bokens förord är skrivet av Kalle Lind, Sveriges populärkulturella nestor.

Om författaren
Linus Kuhlin, född 1993, är skriftställare och journalist från Göteborg. Han är utbildad vid JMG och har skrivit för bland annat Faktum, Hymn och KulturUngdom. Dessutom medverkar han med texter i böckerna Regnbågar och krockade bilar och Per Svensson: alchemy art architecture. 2018 debuterade han som författare med Skuggorna kommer, en rockbiografi om Freddie Wadlings mytomspunna postpunkband Cortex.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vuxna män gör saker tillsammans : en liten bok om Killinggänget
  2. +
  3. Det här kommer göra ont

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det här kommer göra ont av Adam Kay (pocket).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Linus Kuhlin

  • Skuggorna kommer

    Linus Kuhlin

    Cortex var inte som andra band. Deras historia präglades av ständiga medlemsbyten, en oregelbunden skivutgivning och en dramaturgi som går helt emot den konventionella. Ändå blev de tidigt kultförklarade och var ett av den svenska punk- och postpu...

Bloggat om Vuxna män gör saker tillsammans : en lite...