Perfekta pommes (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2021-03-31
Förlag
Pug Förlag
Medarbetare
Nilsson, Stefan (foto)
Dimensioner
232 x 192 x 15 mm
Vikt
440 g
SAB
Qca
ISBN
9789188699428

Perfekta pommes

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2021-03-31
228
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
För att alla har rätt till perfekta pommes!
Perfekta pommes är den första i sitt slag: en handfast guide till helt perfekta pommes, med en stor portion kärlek, klimattänk och entreprenörsanda mellan raderna. Här bjuds framtida pommesmästare på allt från historik, matnyttig fakta om ingredienser och ovärderliga tips och trix till recept på smarriga dipsåser, smaksatta salter och andra spännande toppings.

Här guidas vi i allt från blötläggning, blanchering och fritering till det viktiga valet av olja och inte minst potatis, som i boken ges utrymme i form av en härligt fyllig potatisskola. Författarnas devis är att perfekta (och klimatsmarta!) pommes inte ska vara någon knölig sak, och det är verkligen något som avspeglas i boken.

Om författarna och Green Fries
Simon Karlsson och Fritjof Torstensson är skåningarna bakom den lilla pommesfirman Green Fries. Med ambitionen att förse svenskar med världens godaste, naturligt klimatsmarta pommes, har de sedan några år investerat all vaken tid i att få potatis, olja och salt att gifta sig på bästa sätt. På kort tid har de vuxit från en liten foodtruck till storskalig pommesleverantör i både Sverige och Danmark och vågar nu säga att de hittat det perfekta receptet ett som de gärna delar med sig av.

Sagt om boken:

För att alla har rätt till perfekta pommes är en guldgruva för den som vill laga egna pommes. (). De lämnar inget åt slumpen när det gäller att laga riktigt goda pommes och deras kokbok är tydlig och pedagogisk. () Kunskapen delar de frikostigt med sig av. De förklarar på ett fint sätt till exempel vilka potatissorter som ger bäst slutprodukt och hur pommes får krispig yta. Läsaren får också en noggrann beskrivning, i flera steg, av hur välsmakande pommes bör tillagas. Det är inte en enkel väg dit, men den som följer författarnas råd torde ha goda möjligheter att lyckas.
/Lektör Henrik Wiktor, BTJ-häftet nr 11, 2021.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Perfekta pommes
 2. +
 3. Friterat : konsten att fritera allt!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Friterat : konsten att fritera allt! av Paul Kühlhorn, Eva Liljefors (inbunden).

Köp båda 2 för 486 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Boken om öl och andra goda grejer

  Nils Hultkrantz, Markus Junkala, Simon Karlsson

  Sannolikheten att det bor en bryggmästare i din kropp är stor. Vi hade ingen aning om att det kunde vara så, men nu står vi här, och inser att vi sen vi började brygga öl 2013 egentligen inte gjort något annat. I början var vi aningslösa och okunn...

 • Routine Child Vaccination in Uganda

  Simon Karlsson

  Vaccination service in Uganda is not easily available and too often not reliable due to rural health facilities being far away and in poor condition with few health workers, and because of an unreliable vaccine supply system. Outreaches are also i...