Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Serie
Krönikan om Rom (del 1/3)
Antal sidor
355
Utgivningsdatum
2019-03-06
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Leif Janzon
Originaltitel
Imperium
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
210 x 135 x 128 mm
Vikt
384 g
SAB
Hce
ISBN
9789188859075
Imperium (storpocket)

Imperium

(27 röster)  |  Läs 3 recensioner
Storpocket,  Svenska, 2019-03-06
59 99 Du sparar 40%
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I Imperium överträffar Robert Harris sig själv. Kombinationen av historia och fiktion har aldrig varit bättre!

En kylig novembermorgon knackar en skräckslagen man på den romerske senatorn Ciceros dörr. Han kommer från Sicilien och vill be om hjälp mot Gaius Verres, öns korrupte ståthållare. Han har råkat i onåd hos Verres och riskerar att bli korsfäst på grundval av falska vittnesmål.

När Cicero hör sicilianarens berättelse inser han att han kan dra nytta av situationen. Om han sköter sina kort väl kan en process mot Verres bli första steget mot det stora målet: att erövra statsmakten. Men Caesar, Pompejus och Crassus hyser samma dröm och drar sig inte för att handla enligt politikens grundregel i alla tider: Alla medel är tillåtna.

IMPERIUM är den första delen i Robert Harris bejublade trilogi om antikens Rom. Med sitt öga för historiska detaljer och inkännande personteckningar levandegör Harris en förlorad tid, vars politik uppvisar skrämmande likheter med samtiden.

"Gripande och briljant!" The Guardian
"Oemotståndlig!" Sunday Telegraph

ROBERT HARRIS, den historiska romanens gigant, arbetade i många år som journalist och politisk redaktör innan han 1992 debuterade med thrillern Faderland. Dreyfus-skildringen En officer och spion blev utsedd till årets roman av National Book Awards. Samtliga av hans böcker har fått mycket fin kritik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Imperium
 2. +
 3. Konspiration

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konspiration av Robert Harris (storpocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Imperium. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bristfällig översättning
  butomusu, 14 juli 2022

  Jag fastnade flera gånger på underligheter i texten och började jänföra översättningen med orginalet. Där orginaltexten har flyt och ger inlevelse faller den svenska platt. Ibland blir det direkt fel som när berättaren broderar ut texten och ursäktar sig med "you must forgive these occasional flourishes" vilket översatts med det helt obegripliga "ni får förlåta mig att jag någon gång tar till blomsterspråk".

  Blomsterspråk är ju något helt annat, här handlar det ju snarare om att språket är målande.

 2. Kött på benen
  Ronny Hedman, 18 november 2020

  Lite torrt skriven men förmodligen nära sanningen. En bok av detta slag måste ha föregåtts av en enorm reseach. Lyfter på hatten för detta arbete !

 3. Läsvärda böcker
  mireille södergård, 2 oktober 2020

  Otroligt intressant läsning, gäller båda böckerna. Mycket research gjordes som gjorde innehållet levande och spännande, lärorikt och värda att läsa om flera gånger. Fantastiska böcker!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Robert Harris