För ditt eget bästa (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
391
Utgivningsdatum
2019-11-12
Upplaga
1
Förlag
Ordberoende Förlag
SAB
Lz Johansson, Pia,Vnamb
ISBN
9789188867315
För ditt eget bästa (inbunden)

För ditt eget bästa

(11 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-11-12
189
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Allt jag gör är för ditt eget bästa", sa han. Till sist kändes det som om det var sant. I själva verket tog han ifrån mig allt: mina relationer, min arbetsförmåga, mina tankar och min känsla av att ha ett jag. I fem år levde jag med Fredrik; en charmig man som inte kunde känna empati. En psykopat. Det var en tillvaro som pendlade mellan ömhet och våld, mellan dyrkan och sexuella kränkningar.

Detta är min berättelse om att brytas ner av den man älskar. Att nästan dö. Men också om att till sist lyckas slå sig fri.

Recensioner

Både storyn och själva boken är oerhört starka. Jag kunde inte släppa den. Är tagen och skakad, men också imponerad och informerad. Tack! MåBra

Efter ett tag står det klart att det är just i upprepningarna som berättelsen har sin kärna. Upprepningar av kränkningar, tvång och djup okänslighet som normaliseras och blir den enda verklighet som huvudpersonen Pia känner till. Då är det lika omöjligt att lägga ifrån sig boken som för Pia att lämna sin plågoande; en man med psykopatiska drag. Läsningen är plågsam, men en saklig berättarröst och välskriven text skapar struktur och mönster. Läsaren får stegvis inblick i hur det enda logiska är att stanna och hur döden till slut verkar vara enda utvägen. Det här går att förstå, och det här går att dela." Betyg: 4 av 5. Bibliotekstjänst, BTJ.

Boken värjer inte för det allra svåraste och under hela berättelsen står den på den utsattas sida, därför är den livsviktig. En stor eloge för bokens pedagogiska sätt att förklara gaslighting, anknytning och andra viktiga delar för att förstå våldsprocessen och det trauma som det innebär att utsättas för våld. Bokmums

En fasligt bra och ärlig bok om en destruktiv relation. Om relationens olika faser och inte minst om uppbrottet. Det svåra men helt och hållet livsnödvändiga i att bryta sig loss och bit för bit hitta tillbaka till sig själv igen. En fiktiv resa

En oerhört viktig och stark bok som beskriver hur våld i nära relationer kan te sig och att det kan drabba vem som helst. Den beskriver även hur svårt det kan vara att lämna en miserabel relation när man blivit hjärntvättad. Läs den här boken, jag kunde inte släppa den. Jag blev förbannad, uppgiven och skakad, ofta rann tårarna. Pia, du är så modig och stark. Tack för att du orkat berätta och jag hoppas och tror att det kan hjälpa andra och ge dem som befinner sig i liknande situationer styrka att lämna. LÄS! Alla oavsett hur man lever sitt liv behöver få läsa den här viktiga boken. Ja, den är tuff och bitvis väldigt tung, men ack så viktig. Betyg 5 av 5. Bokprataren

Jag tycker absolut att alla ska läsa denna bok. Betyg 4 av 5. Bokälskare

Jag kommer på mig själv med att tänka på hur modigt och starkt det är att vara så öppen om ett så destruktivt förhållande. Det är tungt att läsa, men vilken viktig bok det här är! Bettans boktips
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. För ditt eget bästa
 2. +
 3. Jag andas, alltså finns jag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag andas, alltså finns jag av Caroline Cederquist (pocket).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av För ditt eget bästa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Insiktsfull
  Karin , 10 januari 2020

  Mycket välskriven och gripande historia. En insikt om att man själv har varit med om liknande. Skrämmande att vi nog är många kvinnor som lever i förnekelse eller inte förstår att vi går igenom liknande historier. Oerhört viktig berättelse att lyfta. Dels för att skapa gemenskap över att vi inte är ensamma. Dels för att vi måste förstå var våra gränser går och när vi ska se tecken vi helst vill blunda för. Kanske vågar någon som inte varit med om detta att fråga om det finns misstankar om att... Läs hela recensionen

 2. Viktig, välskriven och gripande!
  Elona, 10 januari 2020

  Otroligt välskriven bok om en extremt nedbrytande relation som jag starkt rekommenderar andra att läsa. Faktainslagen och förklaringarna ger boken ytterligare tyngd. Jag hoppas att denna bok medför att de som ej varit i en sådan situation kan förstå att det inte "bara är att lämna" och hur otroligt starka psykologiska processer det finns bakom. För alla de som varit utsatta för en person med psykopatiska drag tror jag att den ger igenkänning och tar bort en del skam- och skuldkänslor. Jag har... Läs hela recensionen

 3. Tung men viktig. LÄS
  E. Berglöf, 4 januari 2020

  En oerhört viktig och stark bok som beskriver hur våld i nära relationer kan te sig och att det kan drabba vem som helst.
  Den beskriver även hur svårt det kan vara att lämna en miserabel relation när man blivit hjärntvättad.
  Läs den här boken, jag kunde inte släppa den. Jag blev förbannad, uppgiven och skakad, ofta rann tårarna.
  Läs mer på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2020/01/for-ditt-eget-basta-pia-johansson.html

 4. Välskriven, viktig och djupt gripande
  Liselotte Stålberg, 2 januari 2020

  En otroligt välskriven och stark bok! Samtidigt som den skakar om och berör på djupet, ger den en saklig bild av mekanismerna bakom manipulering.

 5. En bok om psykopati på högsta nivå
  Andrzej, 30 december 2019

  Jag är vän med Pia och har fått lite berättat om onskan hon utsattes för. Men detta som jag detaljrikt läste i boken trodde jag inte änns i min vildaste fatasi. Jag trodde inte att människor kan vara så onda mot sin partner tills nu. Du kommer inte vilja släppa boken förrän du vet hur det slutar. En sådan bok måste läsas.

 6. Skrämmande men väldigt lärorik.
  Birgitta Johansson, 15 december 2019

  En MÅSTE bok, även om den är fruktansvärd och skrämmande. Att detta finns? Men boken är lärorik, det man inte visste vet man efter man läst den. Våld i hemmet, vem som helst kan bli drabbad. Men den är även hoppfull. Den har ALLT. Tack för det.
  Birgitta

 7. Läs den!
  Alexandra , 26 november 2019

  Det gick verkligen inte att sluta läsa. Sträckläste boken.
  Den är smärtsamt gripande och fruktansvärt frustrerande!
  Den berör på alla sätt och vis, så viktig bok.
  Läs den!

  All kärlek till dig Pia♥️

 8. Välskriven och gripande !
  Eivor Grahnat, 25 november 2019

  Boken baseras på en sann historia om hur det är att leva med partner med psykopatiska personlighetsdrag och att vara fångad i en destruktiv relation. Historien är mycket välskriven och fängslande, men också oerhört smärtsam. Fick vid upprepade tillfällen ta paus från läsandet för att smälta orden.
  Man får också en förståelse för hur svårt det är att ta sig ur en destruktiv relation och vilka mekanismer som ligger bakom beroendet.
  På samma gång som boken är tung och omskakande lämnar d... Läs hela recensionen

 9. Att vara dödskär kan vara också ens totala nedgång
  Grazyna, 21 november 2019

  En omskakande och välskriven verklighetsbaserad berättelse om en kvinnas gränslösa kärlek till en man med psykopatiska drag. Denna berättelse är en av de mest fängslande jag läst och gör att du inte kan lägga boken ifrån dig. Boken ger också ett svar på frågan varför är det så svårt att lämna en partner som driver ens självkänsla till botten och tar ifrån en allt, även hälsa och ibland även livet. Jag rekommenderar boken starkt.

 10. Mycket välskriven och gripande
  Sofia Lindberg, 19 november 2019

  Det är svårt att släppa den här boken- även efter att jag läst ut den. Den griper tag och berör redan från första raden.

Visa alla 10 recensioner

Bloggat om För ditt eget bästa