Den odödliga sagan : om hur och varför vi berättar historier (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2019-08-20
Förlag
Volante
Översättare
Niklas Darke
Originaltitel
Into the woods : how stories work and why we tell them
Dimensioner
235 x 160 x 30 mm
Vikt
710 g
SAB
G:df
ISBN
9789188869326
Vanliga sökord
Into the Woods

Den odödliga sagan : om hur och varför vi berättar historier

(8 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-08-20
246
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den överlägset vanligaste frågan jag får är: Kan du rekommendera en bra bok om dramaturgi, helst på svenska? Och i alla år har varit varit nja alltså det finns bra dramaturgiböcker, men inte på svenska. Med det var DÅ och nu är NU och nu finns John Yorkes mästerliga Into the Woods i fin översättning av Niklas Darke.

Alex Haridi, manusförfattare till "Kärlek & Anarki" på Netflix.

Alla manusförfattare kommer att vilja läsa Den odödliga sagan. Alla intriger och arketyper AVSLÖJAS.

Caitlin Moran, författare

Mycket spännande bok för alla som är intresserade av historier och som vill skriva själv. Dessutom: en otroligt vacker bok, med ett underbart omslag! Rebecka Edgren Aldén, författare, lärare på Skrivarakademin i Stockholm

Underbar!

Julian Fellowes, skapare av Downton AbbeyÄven om hans bok bara handlar om det fiktiva berättandet är det svårt att läsa den utan att tankarna sliter sig och springer mot verkligheten.

Andrev Walden, DN

Modern dramaturgiklassiker äntligen på svenska i vacker utgåva!

Kurslitteratur på både Alma Lövs och Biskops Arnös manusutbildningar.

John Yorke håller även regelbundna manuskurser i Sveriges Televisions regi.

Succéseminarium på bokmässan i Göteborg 2019.Varför liknar de stora klassiska berättelserna och filmerna varandra på ett nästan kusligt sätt? Och hur skapar vi nya historier som kan leva lika länge? I Den odödliga sagan förklarar dramaturgen John Yorke vad våra mest populära sagor, böcker, filmer och teveserier har gemensamt. Med exempel från antika dramer och teveserier som The wire och True detective visar han hur dramaturgin från de klassiska myterna ständigt går igen och varför berättelserna berör oss. Det är också en grundkurs i berättande där ett dramas alla beståndsdelar gås igenom och förklaras.

Den odödliga sagan är ett måste för alla som vill skriva manus och böcker. Den kan läsas som en bildad, rolig och ytterst användbar handbok, men också som underhållande kulturhistoria. John Yorke är grundare av BBC Writer s Academy. Han har även varit dramachef på brittiska Channel 4, och har under sin karriär arbetat med serier som Eastenders, Spooks och Life on Mars.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den odödliga sagan : om hur och varför vi berättar historier
 2. +
 3. Så gör jag : konsten att skriva

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så gör jag : konsten att skriva av Bodil Malmsten (kartonnage).

Köp båda 2 för 482 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den odödliga sagan : om hur och varför vi berättar historier. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bästa i sin genre
  Richard Svensson, 25 juni 2020

  "Den odödliga sagan" är en bok som riktar sig till alla som vill lära sig dramaturgi. John Yorke går metodiskt och underhållande igenom hur man skapar en sammanhållen och fängslande berättelse. För alla som själva är intresserade av skrivande är den ett måste.
  Jag har läst en hel del i den här genren och jag tycker att Yorke sammanfattar och utvecklar de tekniker och formler som läggs fram av exempelvis Robert McKee och Christopher Vogler, men på ett mer läsbart och aningen djupare sätt. ... Läs hela recensionen

 2. Missförstått Campbell
  Micke, 22 juni 2020

  Han har missförstått Joseph Campbell. Gjort om myter till en teoretisk form av berättande. Myter ska inte läsas, myter ska upplevas.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av John Yorke