Hemmakämparen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
99
Utgivningsdatum
2023-05-15
Upplaga
1
Förlag
Kikkuli Förlag AB
Illustratör/Fotograf
Mattias Andersson
Dimensioner
216 x 153 x 11 mm
Vikt
315 g
SAB
Hcg
ISBN
9789188933690

Hemmakämparen

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-05-15
217
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Varje dag kämpar Casper kämpar för att gå till skolan men när han ska ge sig av knyter det sig i magen. Han vill, men kan inte. Det gör att han känner sig stressad och ensam. Hans mamma gör vad hon kan men hon känner sig misstrodd och möts av oförstående när hon pratar med skolan. En dag ser Casper att en gammal man har flyttat in i huset bredvid. Han ser precis ut som hans idol - Arnold, han med det svåra efternamnet. Han har stora muskler och ser tuff ut. I framtiden vill Casper bli lika stark som honom. En vänskap börjar gro och växer fram mellan dem två. En fråga återstår och det är om Caspers träningsintresse gör så att han kan hitta en väg tillbaka till skolan.

Röster om boken:

Boken behandlar den viktiga men inte ofta omtalade situationen med de elever som kallas för hemmasittare. Den belyser situationen ur olika synvinklar och visar vilken kamp det är för alla berörda parter. Man känner barnets ångest och oro, som förstärks av de svartvita, effektfulla illustrationerna, men också förälderns känslor av otillräcklighet, att känna sig bedömd av andra. Mötet med läraren i slutet av boken ger också en bild av att det är en svår situation även för läraren. Text och bild förmedlar de starka känslor som uppstår, man känner Caspers blytunga klump i magen och hur situationen påverkar även Marias psykiska mående. Det är en komplex, mångbottnad och stressande situation för alla berörda parter. En bok om utanförskap, föräldraskap, vänskap och gemenskap.

- Anna Malo, grundskollärare 1-7
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hemmakämparen
  2. +
  3. Det spökar på äventyrsbadet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det spökar på äventyrsbadet av Joanna André (inbunden).

Köp båda 2 för 346 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hemmakämparen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk bok!
    Sandra, 4 december 2023

    Sonen älskar den. Det är mycket igenkänning och det ger en tröst att inte vara själv med de svårigheterna. Kan varmt rekommenderas!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sanna Juhlin