På spaning efter den tid som kommer : bubblor, skam och andra fenomen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2020-04-23
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
219 x 140 x 18 mm
Vikt
422 g
SAB
Op
ISBN
9789188953735

På spaning efter den tid som kommer : bubblor, skam och andra fenomen

(7 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-04-23
216
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Den här välskrivna och engagerande boken tar pulsen på tidsandan och berättar inte bara vilka vi är utan också vilka vi håller på att bli." Thomas Hylland Eriksen, professor i socialantropologi vid Universitetet i Oslo

All form av framtidsspaning måste börja här och nu, i verklig kunskap om samtiden. Den här boken gräver under ytan och beskriver ett antal fenomen som är betydelsefulla i samtidskulturen: konsumtion, mainstream, hållbarhet, bubblor och äkthet. Utifrån denna djupare förståelse av tidsandan och hur vi människor verkligen är, kan vi se mönster och skönja det som komma skall. Inte som en kristallklar digital bild, utan mer som ett analogt fotografi som håller på att framträda i framkallningsvätskan.

"Eureka! Äntligen en träffsäker uppgörelse med marknadens mirakelkurer, mainstreamkulturens blinda fläckar och ekonomismens och konsumismens konsekvenser." Alexandra Pascalidou, författare och journalist

"Läste boken med stort intresse. Är helt uppslukad av de här frågorna. Så bra och viktig, hoppas den får så många läsare som den förtjänar!" Helena von Zweigbergk, författare och spanare i P1Katarina Graffman är doktor i kulturantropologi, forskare, föreläsare och författare. Under två decennier har Katarina hjälpt företag att förstå konsumtionskulturen och människors beteenden.

Emma Lindblad är doktor i modevetenskap och forskar och föreläser om konsumtionskultur relaterat till vilka vi är och hur vi lever våra liv. Hon är publicerad i vetenskapliga publikationer både i Sverige och internationellt.

Jacob Östberg är professor i reklam & pr vid Stockholms universitet där han forskar om konsumtionskultur med fokus på hur mening skapas i gränslandet mellan företagens aktiviteter, populärkultur och media, samt människors dagliga liv. Utöver sin vetenskapliga produktion har Jacob skrivit ett flertal böcker.

Katarina och Jacob har tillsammans tidigare gett ut boken "Vi är vad vi köper. Konsumtionskulturen är här för att stanna" (2018).

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. På spaning efter den tid som kommer : bubblor, skam och andra fenomen
 2. +
 3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 295 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av På spaning efter den tid som kommer : bubblor, skam och andra fenomen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Observera samtiden - och förstå framtiden!
  Yamina Enedahl, 18 juni 2020

  Målande metaforer och humoristisk realism beskriver den emotionella och sociala människans beteenden i dagens konsumtionssamhälle. Den här fantastiska boken vandrar mellan den lilla människans tankar i vardagskonsumtionen till stora globala fenomen och konsekvenser. Till synes irrationella och ödesdigra konsumtionsbeteenden får äntligen sin logiska förklaring då författarna lyckas balansera storytelling, analys och vetenskap på ett intressant och lättillgängligt sätt. Boken ger en djup insik... Läs hela recensionen

 2. Intressant, lättläst och relevant!
  C Rosdahl, 14 maj 2020

  Detta är en bok för alla som funderar över vilka vi är och vad vår existens innebär, om hur vi blir till i vår identitet och vilka vi är både som enskilda individer och tillsammans med andra. Boken berör hur digitala fenomen som som filterbubblor och influencers kan förstås utifrån mer klassiska teorier inom sociologi och antropologi.

  Boken rekommenderas till alla som vill förstå sig själv och sin omvärld bättre. Om vad det innebär att tillhöra, vara vanlig eller att sticka ut. Om va... Läs hela recensionen

 3. I skuggan av en framtid
  Tom Moring, 9 maj 2020

  Författarnas spaning bjuder på ett fyrverkeri av reflektioner och associationer, ofta känner jag mig träffad, lika ofta bekräftad, hela tiden utmanad att reda upp i det bråte vår samtid erbjuder som fundament för de framtider som framträder. Så som skuggbilder i Platons grotta.

 4. Framtiden är tryggad!
  Ulrica Nolke, 27 april 2020

  Äntligen är boken som vi alla bör läsa här. Syskonboken till "Vi är vad vi köper: konsumtionskulturen är här för att stanna" ger oss vassa humanistiska insikter och ett systemiskt helhetsgrepp om framtiden.
  Viktigt inte minst i dagens läge då vi kan vi lära oss att de humanistiska insikterna är basen i våra samhällens nutid och framtid.

  Författarna visar oss vad samtidsmänniskan behöver och drömmer om vilket möjliggör för individer och organisationer att utvecklas i samspel me... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna