Se människan! : min berättelse om framgång, besvärliga personer och konsten att lyssna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-05-12
Förlag
Volante
Medarbetare
Lindström, Conny (form)
Dimensioner
222 x 148 x 18 mm
Vikt
430 g
SAB
Lz
ISBN
9789189043565
Se människan! : min berättelse om framgång, besvärliga personer och konsten att lyssna (inbunden)

Se människan! : min berättelse om framgång, besvärliga personer och konsten att lyssna

(14 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-05-12
260
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Se människan! : min berättelse om framgång, besvärliga personer och konsten att lyssna Kan levereras innan julafton
Med Riv pyramiderna! blev Jan Carlzon en internationell ledarskapsguru och hans bok blev snabbt en av de bäst säljande böckerna i världen. I denna uppföljare berättar han fortsättningen. Vad gick fel, vad hade kunnat gå bättre och vilka lärdomar har han kunnat dra?

Se människan! är en personlig berättelse, men också en bok som speglar samhällsutvecklingen under nästan ett sekel. Den skildrar en fascinerande livsresa, ur vilken Jan Carlzon plockar en lång rad visdomar som utgör grunden till hans livsfilosofi. Som en röd tråd löper det budskap som gjorde Riv pyramiderna! revolutionerande i sin tid: utgå alltid från människan.

Boken är skriven i samarbete med journalisten Nadia Dyberg.

Ur förordet:

"I min förra bok Riv pyramiderna! delade jag med mig av min ledarskapsfilosofi, som mycket handlar om att se medarbetarna och att se kunden. Men med den här boken vill jag berätta om min livsfilosofi, som innehåller ytterligare aspekter av att se människan, och inte minst att se sig själv. Varje gång jag möter en människa och lyssnar till henne, går jag därifrån rikare än när jag kom. Jag har fått med mig något, en historia eller en insikt, kanske en känsla eller en tanke. Om jag istället bara har talat om mig själv och mitt, så går jag därifrån tomhänt. Mina egna historier kan jag utantill och mina tankar har jag hört förut. Det betyder emellertid inte att jag inte anser mig ha något att dela. Tvärtom."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Se människan! : min berättelse om framgång, besvärliga personer och konsten att lyssna
 2. +
 3. Ren vilja : berättelsen om Björn Borg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ren vilja : berättelsen om Björn Borg av Jan Söderqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 349 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Se människan! : min berättelse om framgång, besvärliga personer och konsten att lyssna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jag hade läst Riv pyramiderna tidigare
  Birgitta , 22 april 2023

  Har man läst Jan Carlzons tidigare bok Riv pyramiderna så anser jag att den var ett strå vassare men även denna bok var intressant inte minst eftersom min man arbetat som flygkapten på SAS under nära 40 år.

 2. Fortfarande aktuell
  Bo Olsson, 7 mars 2022

  Mycket läsvärd. Kloka ord. Jan har varit med om mycket och träffat många spännande personer som han berättar om. Han bjuder (nåja, boken var inte gratis) på sig själv och sina kloka tankar.

 3. Saknar personregister
  Lennart Berns, 19 juli 2021

  Jan Carlzon har under sin långa och omväxlande karriär träffat många intressanta människor, vilka nämns i texten. Varför då inte ha ett personregister på slutet?

 4. Njae, sådär
  Margareta , 8 juli 2021

  Intressant till viss del om hans karriär men lite för tjatigt upprepande berättande. Han har varit en otrolig ledare men det jag saknar är en mer nyanserad berättelse

 5. Se människan
  Anne Marie Bergby, 17 juni 2021

  Intressant att läsa Jan Carlzons egna ord om sig själv och hans livsfilosofi. Jan Carlzons ledarfilosofi borde envar chef och även andra ta till sig. Men tyvärr har inte alla den förmågan. Att Jan Carlzon har den, kan jag skriva under på, eftersom jag jobbade på SAS under hans tid som VD,, och därmed kunde studera det på nära håll. Rekommenderar hans bok!

 6. Intressant, givande och lättläst
  Lasse Nihlén, 14 juni 2021

  Många år sedan jag läste boken "Riv pyramiderna". Som påverkade mina budskap som ledarskapskonsult en hel del. Så förväntningarna var höga - och infriades!
  Tack Janne. Med en så gedigen livsfilosofi och syn på sina medmänniskor är jag inte längre förvånad över att du tjugo år efter att vi båda slutat på Ving kände igen mig mitt i julruschen på NK. Och stannade upp för att växla några korta ord. Du har verkligen en förmåga att SE MÄNNISKAN.
  H/Lasse Nihlén

 7. Råd att ta med sig
  Björn Nilsson, 30 maj 2021

  Kanske inte en bok på samma klassiker-nivå som Riv pyramiderna, men väldigt bra. Jag gillar blandningen av berättelser och råd och lärdomar som man tar med sig. Även berättelsen av uppväxten blir som en berättelse om av hur moderna Sverige växte fram. Mycket läsvärt.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Jan Carlzon