Se människan! : min berättelse om framgång, besvärliga personer och konsten att lyssna (inbunden)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-05-12
Förlag
Volante
Medarbetare
Lindström, Conny (form)
Dimensioner
222 x 148 x 18 mm
Vikt
430 g
SAB
Lz
ISBN
9789189043565
Se människan! : min berättelse om framgång, besvärliga personer och konsten att lyssna (inbunden)

Se människan! : min berättelse om framgång, besvärliga personer och konsten att lyssna

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-05-12
239
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Med Riv pyramiderna! blev Jan Carlzon en internationell ledarskapsguru och hans bok blev snabbt en av de bäst säljande böckerna i världen. I denna uppföljare berättar han fortsättningen. Vad gick fel, vad hade kunnat gå bättre och vilka lärdomar har han kunnat dra?

Se människan! är en personlig berättelse, men också en bok som speglar samhällsutvecklingen under nästan ett sekel. Den skildrar en fascinerande livsresa, ur vilken Jan Carlzon plockar en lång rad visdomar som utgör grunden till hans livsfilosofi. Som en röd tråd löper det budskap som gjorde Riv pyramiderna! revolutionerande i sin tid: utgå alltid från människan.

Boken är skriven i samarbete med journalisten Nadia Dyberg.

Ur förordet:

"I min förra bok Riv pyramiderna! delade jag med mig av min ledarskapsfilosofi, som mycket handlar om att se medarbetarna och att se kunden. Men med den här boken vill jag berätta om min livsfilosofi, som innehåller ytterligare aspekter av att se människan, och inte minst att se sig själv. Varje gång jag möter en människa och lyssnar till henne, går jag därifrån rikare än när jag kom. Jag har fått med mig något, en historia eller en insikt, kanske en känsla eller en tanke. Om jag istället bara har talat om mig själv och mitt, så går jag därifrån tomhänt. Mina egna historier kan jag utantill och mina tankar har jag hört förut. Det betyder emellertid inte att jag inte anser mig ha något att dela. Tvärtom."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Se människan! : min berättelse om framgång, besvärliga personer och konsten att lyssna
 2. +
 3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Se människan! : min berättelse om framgång, besvärliga personer och konsten att lyssna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Råd att ta med sig
  Björn Nilsson, 30 maj 2021

  Kanske inte en bok på samma klassiker-nivå som Riv pyramiderna, men väldigt bra. Jag gillar blandningen av berättelser och råd och lärdomar som man tar med sig. Även berättelsen av uppväxten blir som en berättelse om av hur moderna Sverige växte fram. Mycket läsvärt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jan Carlzon

 • Moments of Truth

  Jan Carlzon

  The president and CEO of Scandinavia Airlines (SAS) shows how to adapt to the new customer-driven economy.

 • Riv pyramiderna! : en bok om den nya människan, chefen och ledaren

  Jan Carlzon

  Det viktigaste för en människa är att veta och känna att hon är behövd. När Jan Carlzon klättrar upp på stegen i en hangar på Bromma flygplats påbörjar han något som för alltid förändrar synen på ledarskap och organisationer. Jag kan inte ett dugg...