Kunskap och information : den mänskliga intelligensen potential och fara (inbunden)
Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
345
Utgivningsdatum
2021-03-04
Förlag
Bokförlaget Stolpe
Översättare
Martin Peterson, Elin Pålsson
Medarbetare
Benner, Erica (förf.) / Burke, Peter (förf.) / Shachar, Nathan (förf.) / Herculano-Houzel, Suzana (förf.) / Sigman, Mariano (förf.) / Ingvar, Martin (förf.) / Goodman, Michael (förf.) / Bennett, Gill (förf.) / Mayall, Simon (förf.) / Borelius, Maria (förf.) / Keen, Andrew (förf.) / Carr, Nicholas (f
Dimensioner
250 x 175 x 37 mm
Vikt
1062 g
SAB
Oa
ISBN
9789189069602

Kunskap och information : den mänskliga intelligensen potential och fara

Inbunden,  Svenska, 2021-03-04
255
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vi har kommit långt från de religioner, myter och grundarberättelser som lade grunden till människans tidiga förståelse av världen och allting i den, och våra kunskaper har på senare tid ökat exponentiellt. I den här boken diskuterar ledande forskare inom konst och vetenskap hur kunskap och information har bevarats och förmedlats i historien, vilket leder oss fram till dagens digitala tidsålder och de många utmaningar som den ställer oss inför, inte minst beträffande våra persondata.

Kommer vårt informationssamhälle, under växande spänning mellan en kunskapselit och dem som känner sig utestängda från offentlig diskussion och beslutsfattande, liksom under ökad friktion om tolkningsfrihet och yttrandefrihet i den akademiska världen, att bli en upplysningstid eller går vi in i en ny mörk tid för kunskapen?

Texterna i den här illustrerade antologin härrör från det internationellt välrenommerade Engelsbergsseminariet 2018. Huvudredaktörer är Kurt Almqvist och Mattias Hessérus.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kunskap och information : den mänskliga intelligensen potential och fara
  2. +
  3. Migrationsmyten : sanningen om flyktinginvandringen och välfärden - ett nytt ekonomiskt paradigm

De som köpt den här boken har ofta också köpt Migrationsmyten : sanningen om flyktinginvandri... av Peo Hansen (häftad).

Köp båda 2 för 499 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »