Förebygg risker för ökad trygghet : ett liv mellan ättestupa och ekorrhjul (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2023-06-14
Förlag
Premiss
Dimensioner
190 x 135 x 13 mm
Vikt
266 g
SAB
Lz Nilsson, Carina
ISBN
9789189077447

Förebygg risker för ökad trygghet : ett liv mellan ättestupa och ekorrhjul

Häftad,  Svenska, 2023-06-14
219
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken ger en beskrivning av en norrländsk uppväxt i en arbetarfamilj vars barn blir de första akademikerna i sin släkt. Och om erfarenheterna som forskare och LO-utredare från slutet av 1960-talet till 1970-talet och framåt i arbete med den tidens satsningar inom arbetslivets område, på arbetsmiljö och demokrati i arbetet. Den tar också upp ojämlikheten mellan könen, dess samband med evolutionen och framförallt med mansrollen. En slutsats är att mansrollens dominanta och destruktiva drag bör kunna förändras och att många svåra problem för mänskligheten idag, som krig, förtryck, ojämlikhet och våld mot kvinnor, därmed också kan förebyggas.

Ytterligare en slutsats som dras i boken är att förebyggande insatser inom olika områden är ytterst viktiga i våra liv. Insatser som i hög grad bidrar till hälsa och liv är vaccinationer. De har under årens lopp nu räddat miljontals människor från ohälsa och död. Sedan boken blev klar har den världsomfattande epidemin utbrutit på grund av avsaknad av vaccin mot coronaviruset. Det är ett högst aktuellt och tydligt exempel på vad brister ifråga om förebyggande verksamhet kan medföra.

Carina Nilsson har efter flera år som LO-utredare skrivit ett antal debattböcker angående arbetsmiljö- och arbetslivsfrågor. Böckerna riktar sig till fackliga och politiskt förtroendevalda, personalansvariga, personal inom företagshälsovård och socialvård med flera. I arbetet som LO-utredare har hon skrivit rapporter och medverkat i olika statliga utredningar inom området. Tidigare även bedrivit forskning inom arbetslivsområdet bl.a. om arbetstids- och sjukfrånvarofrågor. Är fil.lic. i psykologi och samhällsvetare och har under flera år varit socialdemokratisk kommunalpolitiker i hemkommunen Uppsala.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förebygg risker för ökad trygghet : ett liv mellan ättestupa och ekorrhjul
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Carina Nilsson