Introduktion till buddhismen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
80
Utgivningsdatum
2000-01-01
Upplaga
5
Förlag
Bodhi förlaget
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Introducing Buddhism
Dimensioner
180 x 140 x 5 mm
Vikt
120 g
SAB
Cmec
ISBN
9789189208094
Introduktion till buddhismen (häftad)

Introduktion till buddhismen

(17 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2000-01-01
109
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Introduktion till buddhismen Kan levereras innan julafton
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  59
Visa alla 1 format & utgåvor
Baksidestext

Det här är en medryckande och inspirerande guide för västerlänningar som vill lära sig mer om den väg för andlig utveckling som buddhismen utgör. På ett klart och informellt språk ger boken en översikt över det viktigaste i Buddhas lära och tillämpning - det som de flesta buddhister överlag är överens om.

Boken innehåller en kort biografi över Buddha, de grundläggande lärorna han undervisade i, en introduktion till buddhistisk etik, meditation och visdom, samt en kort historik.
"...den visar hur man omsätter teorin i praktik. För den som vill veta mer om läran och etiken är detta en utmärkt skrift ..." (Margareta Hartelius, BTJ)

Chris Pauling har skrivit en av de bästa introduktionerna till buddhismen som finns på svenska. Han är elev till Sangharakshita.

ISBN 91-89208-09-9, (2000), 80s

ISBN 978-91-89208-30-8 (e-bok, 2014)

om författaren

Chris Pauling (Vadanya) är medlem i Buddhistorden Triratna och har utövat buddhism i drygt 25 år. Han har arbetat i industrin, i bokbranchen, i hjälpverksamhet och i miljörörelsen. Han bor sedan flera år i Sheffield i England och undervisar heltid på Sheffield Buddhist Centre, och har också skrivit material för fördjupade buddhistiska studier.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Introduktion till buddhismen
 2. +
 3. Buddhas lära : en väg till frihet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Buddhas lära : en väg till frihet av Sangharakshita (häftad).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Introduktion till buddhismen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tydlig Lättläst och bra
  natalie åberg, 23 juni 2017

  Jag minns att det gick upp ett ljus för mig när jag läste den här boken. Jag har ju alltid varit Buddhist utan att veta om det:-)
  Rekommenderar boken varmt.

 2. Köp någon annan bok
  Viberga, 14 oktober 2016

  Pinsam historia. Verkar vara skriven som någon typ av skoluppsats. Så fort man kommer in på något intressant står det att det är "för omfattande att gå in på i denna lilla skrift". Om man gått in på det så hade inte skriften varit så liten men desto mer intressant. Men den skulle fortfarande vara lika tråkigt skriven. Så.....

 3. Lättläst som introducerar läsaren i ämnet
  Nelum Berglund, 7 april 2016

  Författarna berättar de viktigaste delarna i buddhismen mycket lätt förståeligt sätt. Jag som är född och uppvuxen i ett buddistiskt land har mer fördjupade kunskaper i ämnet. Trotts detta upplevde jag boken som lärorikt och gav mig en tankeställare. Sen finns det vissa delar som är svår förståeliga p.g.a. att man inte är van vid att leva och tänka i dessa banor.
  Jag rekommenderar boken varmt till alla som vill få en inblick i buddhismen på ett lättförståeligt sätt.

Visa alla 3 recensioner