Den outgrundliga befrielsen : teman ur Vimalakirti-nirdesha (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2018-09-24
Upplaga
1
Förlag
Bodhi-förlaget
Översättare
Lisbet Hvarfner, Viryabodhi
Originaltitel
The Inconceivable Emancipation - Themes from the Vimalakirti Nirdesa
Dimensioner
235 x 155 x 12 mm
Vikt
403 g
SAB
Cmec,Dbdd
ISBN
9789189208155
Den outgrundliga befrielsen : teman ur Vimalakirti-nirdesha (häftad)

Den outgrundliga befrielsen : teman ur Vimalakirti-nirdesha

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-09-24
203
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den outgrundliga befrielsen : teman ur Vimalakirti-nirdesha Kan levereras innan julafton
Vimalakirti-nirdesha (Vimalakirtis undervisning) är troligtvis en av de tidigaste mahayanasutrorna. Även om den haft ett stort inflytande på buddhismen i Fjärran Östern är den fortfarande relativt okänd i väst. Vem är då Vimalakirti? Jo, han är en stor bodhisattva, t.o.m. en buddha, som lever som en vanlig lekman; med en djup förståelse och en osedvanlig förmåga att kommunicera med alla sorters människor. Vimalakirti måste vara en av de mest dynamiska och spännande karaktärerna i buddhismens rika litteratur, och Vimalakirti-nirdesha en av dess mest fascinerande texter.

Vimalakirti-nirdesha innehåller tydliga utläggningar om djupa filosofiska teman; frikostiga beskrivningar av magiska händelser; poesi; självbiografi och minnen; en stor portion humor och en hel del drama. Till exempel hur en gudinna byter kön med Sariputra så att han blir kvinna och hon själv man (!) och hur Manjushri (visdomens bodhisattva) besöker Vimalakirti och hur de lekfullt dansar runt och duellerar i visdomens djupaste domäner. Sangharakshita lockar med sig läsaren in i textens fascinerande och inspirerande värld, till att berikas och beröras och att (mjukt) låta sig omvandlas.

Det här är andra delen i en trilogi där Sangharakshita introducerar och vägleder oss i tre mahayanasutror, de andra två är: ATT OMVANDLA SIG SJÄLV - ATT OMVANDLA VÄRLDEN: Teman ur Det gyllene ljusets sutra, och DRAMAT OM DEN KOSMISKA UPPLYSNINGEN - liknelser, myter och symboler i Den vita lotussutran.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den outgrundliga befrielsen : teman ur Vimalakirti-nirdesha
  2. +
  3. Vakna, mitt folk! : det judiska Europa mellan den franska revolutionen och den ryska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vakna, mitt folk! : det judiska Europa mellan d... av Eva Ekselius (häftad).

Köp båda 2 för 512 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den outgrundliga befrielsen : teman ur Vimalakirti-nirdesha. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Dharma bortom ord
    Padmasûrya, 3 december 2018

    Sangharakshita tar oss med på en resa in i Mahayanas värld där vi paradoxalt nog genom ord möter visdom bortom ord, den outgrundliga befrielsen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sangharakshita