Paradisfågelns flykt : Roman om Selma Lagerlöf (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
229
Utgivningsdatum
2020-11-06
Upplaga
1
Förlag
Mandatus
SAB
Hc
ISBN
9789189316010
Paradisfågelns flykt : Roman om Selma Lagerlöf (häftad)

Paradisfågelns flykt : Roman om Selma Lagerlöf

(1 röst)
Häftad Svenska, 2020-11-06
279
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
"Var hon falsk?

Den grönglänsande flugan, som om somrarna brukade hoppa och dunsa i taket över hennes ljusa sovrum på Mårbacka som vore det ett upp- och nedvänt dansgolv, eller den som de i barndomen kallade 'den gamla kontorsflugan'... Nu verkade den ha flyttat med hit till Falun och gjorde störtdykningar från galleriets snidade mahognyräcke i biblioteket, rakt mot hennes ögon, där hon låg och vilade på sin rödbruna schäslong."

Den åldrande Selma Lagerlöf ligger och funderar över sitt liv, sina framgångar och tillkortakommanden, böcker, resor och kärlekar. Hon känner av sina krämpor och alla krav ställda på henne, hon vill skriva, men inspirationens fåglar vill inte komma.

Samtidigt, i nutid, försöker den nästan jämnåriga författaren tänka sig in i allt detta. Hon har flyttat till Värmland och funnit att landskapet överskuggas av denna imposanta gestalt, hon försöker komma bakom bilden av "damen i storhatten" och hitta människan; göra det som alla författare gör: leva sig in i gestalten.

Enel Melberg debuterade 1977 med romanen Modershjärtat och har sedan dess givit ut ett antal romaner (både i Sverige och Norge), några barnböcker och en rad översättningar (från främst estniska). Hennes senaste roman Det borde varit stjärnor (2014) handlar om fem kvinnor runt Gustaf Fröding.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Paradisfågelns flykt : Roman om Selma Lagerlöf
  2. +
  3. Paradisfågeln

De som köpt den här boken har ofta också köpt Paradisfågeln av Louis Paul Boon (häftad).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Enel Melberg