First Eid : från ligist till aktad affärsman (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2021-10-13
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
216 x 143 x 25 mm
Vikt
588 g
SAB
Lz Eid, Ahmad
ISBN
9789189323193
First Eid : från ligist till aktad affärsman (inbunden)

First Eid : från ligist till aktad affärsman

(9 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-10-13
219
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
First Eid : från ligist till aktad affärsman Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Fjorton år och en fattig och utdömd invandrarunge. Testosteronet rusar och kräver action, kickar, utmaningar. Ge upp och acceptera rollen längst ned på samhällsstegen? Nix! Köra så det ryker och robba elektronikkedjan på så många häftiga statusprylar som möjligt? Japp! När polisen griper Ahmad Eid skakar han av rädsla för vad hans älskade mamma ska säga.

Trettiotvå år och framgångsrik affärsman. Ahmad sprättar upp ett kuvert med kökssaxen: Förste hovmarskalk får härmed på nådigt uppdrag inbjuda Ahmad och Frida Maria Eid till middag hos Ers Majestäter på Stockholms slott.

Ahmad Eid kom som femåring till Sverige, tillsammans med sin palestinska familj. Att hitta rätt i det svenska samhället visade sig inte vara helt enkelt. Ahmad dolde sina tillkortakommanden bakom en stöddig och utåtagerande fasad. Drogs instinktivt till andra invandrarungdomar, som triggade varandra att begå allt grövre brott.

Men kärleken till sin ensamstående mamma fick Ahmad att bryta det destruktiva mönstret. Han kände ansvaret för att bidra till den magra hushållskassan och lyckades till sist tjata sig till en provanställning på ett telekomföretag. Succé! Och nu är Ahmad Eid omskriven i Dagens Industri och bjuden på kungamiddag!

Berättelsen om klassresan från miljonprogrammets utanförskap till stjärnskott inom näringslivet är en sannsaga, med få motsvarigheter i den svenska litteraturen. Det finns hopp. Och en väg ut ur eländet. Det är om inte annat Ahmad Eids självutlämnande och inspirerande självbiografi ett bevis för. Ahmad Eids karriär startade som autodidakt telefonförsäljare. Hans svada och framåtanda gjorde honom till en raket inom telekombranschen. Han och några kompisar startade eget och blev snabbt en aktör att räkna med. Efter några år sålde han sin ägarandel i företaget och fick rejält betalt. Pengar han investerade i ett företag verksamt i en annan bransch, i ett företag som under hans ledning blev den ledande grossisten inom sin nisch. Ahmad har nu även sålt det bolaget och gått vidare mot nya utmaningar.

Hur det är möjligt att göra den här typen av klassresa på så kort tid? I Ahmad Eids fall kom drivkraften från den okuvliga viljan att en dag visa alla sina belackare. Att han inte var någon loser. Att han dög något till. Att han förr eller senare tänkte ta en gruvlig revansch.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. First Eid : från ligist till aktad affärsman
 2. +
 3. Draken i rummet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Draken i rummet av Gunilla Von Platen, Malin Roos (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av First Eid : från ligist till aktad affärsman. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kan varmt rekommenderas
  Elin , 12 februari 2022

  Intressant och inspirerande läsning från början till slut. Väldigt lättläst bok och gripande berättelse. Kan varmt rekommendera er att läsa boken.

 2. Fantastisk
  Lena J, 11 februari 2022

  Mycket inspirerande bok om en fantastisk resa! Den gav både skratt och tårar. Jag rekommenderar den starkt! Mycket trevlig läsning!

 3. Inspirerande från början till slut
  Benni , 24 januari 2022

  Det är en inspirerande berättelse som alla bör ta del av. När man väl börjar läsa boken är det svårt att sluta. Jag skulle rekommendera boken till alla men mest till dom som kämpar dagligen med minst förutsättningar för att nå målet. 5 av 5

 4. Feelgood
  Malin, 24 januari 2022

  Underbar bok som ger hopp. Har både skrattat och gråtit mig igenom boken. Vilken kämpe, tack för en bra bok!

 5. Bästa boken!
  Alexander , 24 januari 2022

  Sån inspiration. Och få höra allt från början till slut, och den är ärlig från hjärtat. Ahmad är en förebild.
  Lyssna eller läs boken!

 6. Solskenshistoria
  Adrian, 24 januari 2022

  Jättebra skriven bok. Man får lite Zlatan-vibbar fast inom affärsvärlden. När folk inte tror på en men man ska bevisa att man är bäst mot alla odds.

 7. Läsvärd
  Dalila M, 24 januari 2022

  Det här är en läsvärd bok där du får ta del av en inspirerande resa som leder till både skratt och tårar.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av författarna