Tack för i afton : om spelemannen Hakon Swärd (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2008-12-19
Upplaga
1
Förlag
Bokpro
Dimensioner
215 x 175 x 15 mm
Vikt
602 g
SAB
Ijz Swärd, Hakon
ISBN
9789189336537

Tack för i afton : om spelemannen Hakon Swärd

Inbunden,  Svenska, 2008-12-19
212
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Han spelade schlagers på piano med Maurice Chevalier, tango på drag spel för Fangio och blåste trumpet hos storbandsgiganten Lulle Ellboj.
Hakon Swärd blev en av södra Sveriges mest populära dansmusiker genom tiderna. Folket älskade dragspelaren Hakon Swärd och publik rekord sattes på löpande band där han drog fram.
I Tack för i afton vittnar musikerna som följde Hakon runt om på dansbanorna om denne geniale speleman. Inte heller Skånes obestridlige blues- och reggaekung, Peps Persson, kan dölja sin stora beundran för Hakon Swärd, swingens häxmästare, som han kallades.
Hakon Swärd var en vanlig kommunalarbetare i Kristianstad och själv lärd musiker som spelade den tidens schlagers ibland från hastigt ned klottrade harmonier på en wienerbrödspåse. Men som han gjorde det!

Med boken följer en CD med Hakon Swärd i toppform.

Bertil Sandström, född 1943, är själv musiker och har sedan barnsben fascinerats av Hakon Swärd. Tillsammans med Fredrik Brofalk på SR Kristianstad har han i en mycket uppmärksammad radioserie berättat om Hakon Swärd för radiolyssnarna i Skåne. Han har tidigare gett ut boken om Bildsköne Bengtsson tillsammans med Malin Arvidsson.

Per Erik Tell, född 1956, är frilansjournalist och författare till tre kriminalromaner, en historisk berättelse om svenskarna i kung Leopolds Kongo och en essäbok om USA.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tack för i afton : om spelemannen Hakon Swärd
  2. +
  3. Alltid nästan där : genom Sverige med Lars Winnerbäck

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alltid nästan där : genom Sverige med Lars Winn... av Fredrik Emdén (inbunden).

Köp båda 2 för 461 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna