Skog i förändring. Vägen mot ett rationellt och hållbart skogsbruk i Norrland ca 1940-1990 (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
SOLMED (del 34)
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2005-11-01
Förlag
Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien
Illustrationer
ill.
Dimensioner
250 x 175 x 30 mm
Vikt
1120 g
SAB
Qf-c:k.55
ISBN
9789189379992

Du kanske gillar

Skog i förändring. Vägen mot ett rationellt och hållbart skogsbruk i Norrland ca 1940-1990 (inbunden)

Skog i förändring. Vägen mot ett rationellt och hållbart skogsbruk i Norrland ca 1940-1990

Inbunden, Svenska, 2005-11-01
158
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast måndag 11 december med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Contortatallen var det träd som kanske ofta fick stå som symbol för det ensidiga, produktionsinriktade och högavkastande skogsbruket för ett par årtionden sedan. En av de ivrigaste förespråkarna för detta var skogsvårdschefen vid SCA, Stig Hagner. Han införde dessutom systemtisk skogsgödsling och ett planeringssystem som skulle optimera skogsbruket. Men han hade även en annan sida då han tidigt fick insikten att den biologiska mångfalden var skogsbrukets viktigaste miljöfråga.

Stig Hagner gör en tidsresa genom skogarna - från 1940-talet och nära ett halvsekel framåt. Det är ett viktigt tidsdokument där minnen från yrkeslivet blandas med detaljerade uppgifter om skogsvården i Norrland under en stark omvandlingstid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skog i förändring. Vägen mot ett rationellt och hållbart skogsbruk i Norrland ca 1940-1990
  2. +
  3. Från Pier de' Crescenzi till Albrecht Thaer : om några märkvärdigheter i Kungl. Skogs- och Lantbruksakademiens biblioteks äldre boksamling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från Pier de' Crescenzi till Albrecht Thaer : o... av Olof Kåhrström, Kjell Lundquist (inbunden).

Köp båda 2 för 316

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Skog i förändring. Vägen mot ett rationel...

Övrig information

Vägen mot ett rationellt och hållbart skogsbruk i Norrland ca 19401990
Contortatallens var det träd som kanske ofta fick stå som symbol för det ensidiga produktionsinriktade och högavkastande skogsbruket för ett par årtionden sedan. En av de ivrigaste förespråkarna för detta var skogsvårdschefen vid SCA, Stig Hagner. Han införde dessutom systematisk skogsgödsling och ett planeringssystem som skulle optimera skogsbruket. Men han hade även en annan sida då han tidigt hade insikten att den biologiska mångfalden var skogsbrukets viktigaste miljöfråga.
Stig Hagner gör en tidsresa genom skogarna, från 1940-talet och nära ett halvsekel framåt. Det är ett viktigt tidsdokument där minnen från yrkeslivet blandas med detaljerade uppgifter om skogsvården i Norrland under en stark omvandlingstid.